Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zbila soupeřku do krve, ta uznala svou prohru. Přesto mladá Češka duel MMA prohrála

Sport

  20:30
LONDÝN - Česká bojovnice MMA Lucie Pudilová svou premiéru v nejprestižnější organizaci UFC prohrála. Přestože švédská soupeřka byla úplně rozbitá, rozhodčí přiřkli výhru na body Lině Länsbergové.

Lucie Pudilová se výhry v prvním zápase v UFC nedočkala. foto: Twitter

VIDEO Brutální noc v UFC: krásné bitvy žen, zlomeniny, knockouty i návrat ‚Zombie‘

Pudilová předvedla na turnaji v Londýně parádní třetí, poslední kolo. Soupeřku dostala do úzkých, přesnými údery trefovala hlavu a sama se špinila od krve, která tekla zkušenější Länsbergové z obličeje.

Švédská bojovnice měla pravé oko tak nateklé, že na něj při vyhlášení výsledku ani neviděla.

Jenomže všichni tři bodoví rozhodčí ohodnotili toto kolo jen 10:9 pro českou bojovnici, nikoliv 10:8. A předchozí vyrovnanější kola přiřkli Länsbergové.

Čili finální rozhodnutí: 29:28, 29:28, 29:28, vítězí Länsbergová. Když verdikt padl, Pudilové bylo viditelně do pláče.

„Lucko, pro mě jsi vítězka ty!“ řekla Länsbergová před vyprodanou londýnskou O2 Arenou. „Byl to těžký zápas a Lucie si zaslouží, aby v UFC zápasila.“

Podle oficiálních statistik měla česká bojovnice výrazně víc útoků i významných útoků.

Soupeřka si naopak ve druhém kole připsala jediný takedown zápasu a tím si vzala toto kolo pro sebe. Rozhodlo tedy hned první kolo, které bylo poměrně vyrovnané, ale sudí byla zkrátka o něco lepší Švédka.

„Omlouvám se všem, které jsem zklamala. Myslela jsem si, že jsem vyhrála. Teď jsem naštvaná, ale chci odvetu, abych ukázala, že jsem nejlepší,“ napsala na svůj twitterový účet Pudilová, která vzala zápas na poslední chvíli, takže měla na přípravu pouze týden.

Dvaadvacetiletá Pudilová je třetím českým zástupcem v UFC, což je nejprestižnější organizace tvrdého bojového sportu MMA. Po Karlosu Vémolovi a Viktoru Peštovi je zároveň první ženou.

Ve slibně rozjeté kariéře utrpěla teprve druhou porážku. Shodou okolností obě se stejnou soupeřkou.

Pudilová podepsala smlouvu na čtyři zápasy a po sobotním výkonu by ji další utkání minout nemělo.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...