Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zdemoloval autobus, kde byli bojovníci. Vězení se ale McGregor bát nemusí

Sport

  6:00
NEW YORK/PRAHA - Pořádně bláznivé dny má za sebou scéna bojových sportů a osoba jménem Conor McGregor. Největší hvězda MMA (smíšená bojová umění) minulý čtvrtek napadla se svými kumpány autobus zápasníků UFC v brooklynské hale Barclays Center a dva z nich zranila.

Conor McGregor u newyorského soudu. foto: Reuters

Sobotní galavečer UFC 223 v této hale rázem přišel o tři zápasy, protože mimo hru se dostal také McGregorův kumpán a kamarád Arťom Lobov.

Irský bouřlivák se následně sám přihlásil na policii, která ho obvinila ze tří útoků. Na kauci 50 tisíc dolarů byl následně propuštěn a dle svého posledního příspěvku na sociálních sítích zamířil v pondělí soukromým letadlem zpět do vlasti.

Také se ptáte, proč se z jednoho z nejsledovanějších sportovců současnosti stal výtržník?

Dle zasvěcených mohlo jít o reakci na roztržku v hotelu mezi Lobovem a dalším Rusem – Chabibem Nurmagomedovem, ke které došlo dva dny před McGregorovým řáděním.

Při ní Nurmagomedov, který na UFC 223 vybojoval pás šampiona v lehké váze – ten pás, který dosud držel Ir –, krajana fyzicky napadl. Byť jen lehce a oba kohouty od sebe okamžitě oddělili.

Jenže je tu i další pohled. A dle všeho reálnější. Vše bylo předem připravené divadlo, které mělo podpořit duel mezi Nurmagomedovem a McGregorem.

Pohled zevnitř na autobus, který napadl Conor McGregor se svými kumpány.
Pohled zevnitř na autobus, který napadl Conor McGregor se svými kumpány.

Důkazem budiž slova šéfa UFC Dana Whitea. Ten krátce po incidentu Ira odsoudil a řekl, že s ním nechce mít nic společného.

„Myslím, že v jiných sportech se dějí daleko horší věci. Zatím jsme spolu nemluvili, ale navzájem se respektujeme. Další zápas Conora v UFC? Ano, dovedu si to představit,“ zaznělo z jeho úst v neděli večer.

Pokud tedy McGregor neskončí v červnu za mřížemi – hrozí mu až jedenáctileté vězení –, nejspíše jej už brzo uvidí fanoušci řádit znovu (dle expertů na newyorské právo se pobytu za mřížemi s největší pravděpodobností vyhne). 

Snad tentokrát dle vymezených pravidel a v oktagonu.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!