Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

První vítězství po těžkém pádu. Štybar vyhrál jednorázový závod v Belgii

Sport

  21:08
BINCHE/PRAHA - Necelé dva měsíce po těžkém pádu a zdravotní pauze se Zdeněk Štybar dočkal vavřínu. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu vyhrál jednorázový silniční závod ve Valonsku z města Binche do Chimay a zpět dlouhý 194,5 kilometru, který byl Memoriálem Franka Vandenbroucka.

Zdeněk Štybar. foto: MAFRA - Michal Sváček

Štybarovi připravil skvělou pozici pro závěrečnou pasáž na dlažebních kostkách nizozemský kolega z Omegy Pharma-Quick Step Niki Terpstra. Český cyklista dojel do cíle s dvousekundovým náskokem před soupeři. „Musím Nikimu poděkovat za perfektní práci,“ citoval Štybara server VeloNews.com.

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar (vpravo) a Belgičan Sven Nijs
Český cyklokrosař Zdeněk Štybar
Zdeněk Štybar na MS 2012.
Zdeněk Štybar na MS 2012.

Ze soutěžního dění vypadl Štybar v polovině srpna po pádu na Eneco Tour, kde si zlomil čelist a vyrazil zuby. Za tři týdny už znovu závodil. 

„Po pádu na Eneco Tour není moje forma ještě pořád stoprocentní, ale zlepšuje se to. Vítězství je skvělé, je to první výhra od pádu a cítím úlevu po náročných týdnech. Jsem moc rád, že jsem mohl vyhrát závod, než začne zima a cyklokrosy,“ dodal Štybar.

Cyklistický jednorázový závod Binche-Chimay-Binche v Belgii (194,5 km)

1. Štybar (ČR) 4:25:17, 2. Degenkolb (Něm.), 3. Debusschere, 4. Van Avermaet všichni -2, 5. Vanmarcke, 6. Naesen (všichni Belg.) oba -4.

Autoři: ,