Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ze Sparty neutíkám, říká letenský kapitán Sivok

Sport

  9:11
PRAHA - Prošel si nelehkým obdobím, v posledních dvanácti měsících jej provázely zdravotní peripetie. Konec podzimu ale kapitánu Sparty Tomáši Sivokovi všechno vynahradil. Letenský tým dovedl k pozici lídra soutěže, navíc má znovu blízko k vysněnému angažmá v anglické lize.

Tomáš Sivok foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Platí ve vašem případě: konec dobrý, všechno dobré?

Určitě. Málokdo počítal s tím, že se po rozpačitém začátku dostaneme na závěr podzimu na první místo. Náskok dvou bodů na Slavii samozřejmě nic neznamená, ale vyšplhali jsme se na vrchol po roce a půl, takže jsme moc rádi.

Na rok 2006 ale vzpomínat v dobrém nebudete, že?

Nebylo příjemné, hlavně po psychické stránce, několikrát znova začínat. Když už jsem se vracel do pohody, přišla rána. Z toho dna se škrábu pořád. Doufám, že rok 2006 brzo skončí a ten následující pro mě bude po zdravotní stránce příznivější. Na druhou stranu, zase tak smolný rok to být nemohl: dostal jsem se do širší nominace na mistrovství světa, což považuji za obrovský úspěch.

Přestupové období je za dveřmi, kolem vás je prý rušno. Jak reálný je váš odchod ze Sparty?

Ze Sparty rozhodně neutíkám. Připouštím ale, že jsme s vedením klubu domluveni, že pokud přijde hodně zajímavá nabídka, nebudeme se přestupu bránit.

Máte už konkrétní nabídku? Mluví se o zájmu Evertonu...

Nabídky jsou, ale nechám si je pro sebe. Nechci nic zakřiknout. Jak už jsem říkal dříve, mým snem je anglická liga.

Plánujete exotickou dovolenou jako před rokem?

Tentokrát exotiku nechystám, zařizuji byt. Pro mě je prvořadá zdravotní stránka, příští týden odjíždím se spoluhráči Rezkem a Horváthem do lázní do Třeboně. V lednu a únoru nás čekají tři soustředění, musím být stoprocentně fit.

Neobáváte se, že po svátcích dorazíte na Letnou s nadváhou?

Nemám s tím problém, můžu si klidně přes Vánoce dopřávat. Když mám třeba kilo navíc, za jeden trénink je dole.

Autoři: