Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ze svého podání jsem zklamaný, litoval po prohře Štěpánek

Davis Cup

  20:58
PRAHA - Z tříhodinové bitvy odešel jako poražený. Radek Štěpánek neuhrál v úvodním finále Davis Cupu se Španělem Davidem Ferrerem ani set (3:6, 4:6, 4:6). "Největší rozdíl byl v podání," našla česká dvojka příčinu neúspěchu.

Radek Štěpánek při finále Davis Cupu. foto: MAFRA - Michal Šula

Jak moc měl na zápas s Ferrerem vliv fakt, že jste ve dvouhře nastoupil téměř po měsíci?
Nemyslím, že by nějaký měl. Jsme zvyklí, že nehrajeme každý týden. Měl jsem po Basileji singlovou pauzu, ale to se stává.

Byl rozhodujícím momentem zápasu servis?
Určitě, v tom byl největší rozdíl. Zezadu je David jako mašina, tak jsem si chtěl vytvářet tlak podáním. Jenže jako bych ztratil rytmus. Pustil jsem tím k jeho hře. Pořád jsem se cítil pozadu, dotahoval. Když necháte odskočit takového hráče jako on, je těžké dostávat se zpátky. Jsem ze svého podání docela zklamaný.

On-line reportáž Štěpánek - Ferrer

Co se servisem uděláte do sobotní čtyřhry?
Určitě se podívám, co bylo špatně, ale nechci z toho zase dělat velkou věc. Už jsem odehrál hodně zápasů, ve kterých se mi něco nepovedlo, a druhý den to pak bylo lepší. Nepůjdu do postele s myšlenkami na podání. Mně ten servis nešel, on skvěle bránil a když měl šance, hodně útočil svým skvělým forhendem.

Jak se cítíte fyzicky? Jste moc unavený?
S Davidem je to vždycky hodně těžký zápas, využívá každý centimetr kurtu. Ale i když jsem hrál tři hodiny, cítím se dobře.

Dvakrát v zápase jste u rozhodčího reklamoval míče. Měl jste s nimi nějaký problém?
Už v týdnu jsme v tréninku měli pár plechovek, ve kterých byly lehčí míče. Ptal jsem se, jestli je můžeme vyměnit. Ale nebyla to velká věc.

Na kurtu to vypadalo, že si Ferrer s rychlým povrchem celkem rozuměl.
Jen dokazuje, že se spousta španělských hráčů na rychlých površích zlepšila. On vyhrál turnaj ve Valencii, v Paříži, hrál dobře v Londýně a potvrdil, co má za sezonu.

Co nejdůležitějšího teď musíte udělat v přípravě na sobotní čtyřhru?
Půjdu ještě povzbudit Berďu, pak potřebuju zregenerovat. Lehká masáž, dobře se najíst, dobít baterky spánkem. Hlavně mít co nejvíc nohy nahoře a snažit se šetřit každý kousek energie.

Autor: