Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Berdych si v žebříčku pohoršil na osmé místo, Kvitová je nově třetí

Australian Open

  14:43
LONDÝN/PRAHA - Tenista Tomáš Berdych klesl poté, co na turnaji v Rotterdamu neobhájil loňský titul, ve světovém žebříčku ze sedmého na osmé místo. Pořadí si vyměnil se svým finálovým přemožitelem Stanem Wawrinkou ze Švýcarska. Petra Kvitová, jež nehrála, si polepšila na třetí pozici.

Tomáš Berdych je v žebříčku ATP na 8. místě. foto: ČTK/AP

Berdych měl v Rotterdamu nadosah první úspěšnou obhajobu v kariéře, ale Wawrinkovi podlehl 6:4, 3:6 a 4:6. Švýcar ho v žebříčku ATP Tour předstihl o 90 bodů.

Kvitová se po Australian Open vrátí na kurty až tento týden v Dubaji, přesto zaznamenala v pořadí WTA Tour posun ze čtvrtého místa na třetí. Místo si vyměnila s Rumunkou Simonou Halepovou, s níž tvoří ve Spojených arabských emirátech nejvýše nasazenou dvojici.

Tomáš Berdych už po několikáté od začátku sezony předvedl, že mu spolupráce s...
Po finále v Dauhá (prohrál s Ferrerem) a semifinále na grandslamu v Melbourne...
Petra Kvitová na Australian Open.
Madison Keysová (vpravo) a Petra Kvitová.

Na patnáctém místě v žebříčku zůstala česká dvojka Lucie Šafářová, po postupu do semifinále turnaje v Antverpách zaznamenaly životní umístění Karolína Plíšková a Barbora Záhlavová-Strýcová. Přemožitelka Šafářové ze čtvrtfinále Plíšková pronikla poprvé do elitní dvacítky a je osmnáctá, Záhlavová-Strýcová se posunula na 22. pozici.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...