Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Zemřela Helena Fuchsová, bývalá úspěšná běžkyně na 400 a 800 metrů. V 55 letech podlehla zákeřné nemoci

Sport

  9:40
Praha - Zemřela bývalá úspěšná běžkyně na 400 a 800 metrů Helena Fuchsová. Medailistka z halových i venkovních atletických šampionátů v neděli podlehla zákeřné nemoci. Bylo jí 55 let. O jejím skonu informoval na webu Český atletický svaz.

Helena Fuchsová. foto:  Petr Topič, MAFRA

Zemřel dlouholetý sportovní novinář Václav Jáchim. Přednímu hokejovému odborníkovi bylo 50 let

Prvním velkým mezinárodním úspěchem rodačky z Tábora bylo štafetové stříbro z halového mistrovství světa 1995 v Barceloně, kde byly jejími parťačkami Naďa Koštovalová, Hana Benešová a Ludmila Formanová.

O dva roky později získala na HMS v Paříži bronz v individuálním závodě na 400 metrů. Stejný cenný kov si odvezla z HME v letech 1998 a 2000. V létě 1998 se stala v Budapešti vicemistryní Evropy pod otevřeným nebem.

Pak přešla na osmistovku, která jí přinesla páté místo z olympijských her 2000 v Sydney a bronzovou medaili z halového MS o rok později. Aktivní kariéru Fuchsová ukončila v roce 2004. Pak pracovala jako kondiční trenérka.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...