Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zklamaná kapitánka Hana Horáková: Rusky určitě byly k poražení

Sport

  12:05
BRNO - Bojovala jako lvice, nekonec jí k pocitu štěstí chyběl jen krůček. Kapitánka českého týmu Hana Horáková (31) se stala nejlepší střelkyní utkání s basketbalistkami Ruska, svým výkonem nadchla fanoušky v brněnské hale, ale sama spokojená nebyla. "Strašně mě mrzí, že jsme nevyhrály," rmoutilo ji.

MS v basketbale žen: Česko - Rusko (vpravo je Hana Horáková) foto: ČTK

Odvedla jste hodně práce, strhla jste tým k náporu a přivedla vyprodanou halu do euforie - to vám nestačí?
Nemůžu přece být spokojená, když jsme nevyhrály. Je to velká škoda, Rusky tentokrát byly určitě k poražení, v dalších dnech nás tahle prohra může ještě mrzet.

Lze si z takové prohry vzít nějaké ponaučení?
Musíme hrát svoji hru. Máme na čem stavět, když se nám skoro povedlo stáhnout jedenáctibodovou ztrátu z poločasu. I s tímhle soupeřem jsme se párkrát dostaly ke svojí hře, musíme se snažit dál.

Strávila jste na palubovce přes 30 minut, jednoznačně nejvíc z českého družstva. Stálo vás utkání proti jednomu z favoritů turnaje to hodně sil?
To si pište, jsem strašně unavená. Ale kdybychom vyhrály, necítila bych žádnou únavu.

Soupeře jste doháněly, ale nevycházela střelba. Co s tím?
Na každý koš se strašně nadřeme, chybí nám nějaké hezké akce, jednoduché kombinace. Trápíme se, Argentinu jsme měly porazit o 40 bodů. Věřím ale, že se do toho dostaneme.

Teď vás čeká Japonsko. Spravíte si chuť?
Jeví se jako outsider, což ale není pravda, pohyblivé Japonky dneska porazuly Argentinu. Mají výborný pohyb i střelbu z dálky, musíme je dobře přebírat.