Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Zklamaný Nadal: Chtěl jsem získat před zápasem s Českem sebevědomí

Sport

  11:20
LONDÝN - Rafael Nadal chtěl přijet na finále Davisova poháru proti českým tenistům povzbuzený titulem na Turnaji mistrů. Z Londýna ovšem odjede už v pátek po základní skupině, o čemž rozhodla jeho středeční porážka s Rusem Nikolajem Davyděnkem.

Výraz Nadala hovoří za vše. foto: ČTK

"Kdybych Turnaj mistrů vyhrál, tak bych odtud odjel na Davisův pohár s mnohem větším sebevědomím." řekl Nadal novinářům. V Londýně ale rodák z Mallorky nejdříve nestačil na Švéda Robina Söderlinga a po něm ani na Davyděnka, přičemž nezískal ani set. "Je to divný pocit prohrát dvakrát v jednom týdnu," řekl Nadal.

"Nejsem z toho nadšený, ale ani zničený. Pracuji na tom, abych si zase věřil, ale momentálně nevím, jak jsem daleko od své nejlepší formy." Světovou dvojku ještě ve městě nad Temží čeká duel se Srbem Novakem Djokovičem. "Na ten se normálně připravím a teprve po něm se začnu soustředit na Davis Cup," prohlásil Nadal, který by měl být v Barceloně jedničkou Španělů v boji o salátovou mísu.

Nadal měl na Turnaji mistrů šanci vrátit se na první místo žebříčku ATP, ale to by musel v Londýně vyhrát. "Nepřijel jsem sem pro první místo. Nebyl to můj cíl, protože nehraji dost dobře, abych byl světovou jedničkou. Chybí mi sebevědomí a dělám chyby," řekl.

Nadal má za sebou špatnou druhou polovinu sezony. Po výhře na Australian Open prohrál se Söderlingem na Roland Garros a následně měl problémy s koleny. Osm týdnů proto nehrál.

Na kurty se Nadal vrátil v srpnu, ale nedominoval jako dříve. I proto nyní plánuje, že nebude mít po Davis Cupu žádné volno. "Přestávek jsem měl letos podle mého názoru až dost," usmál se Nadal. "Jsem fit, abych mohl tvrdě trénovat na rok 2010," dodal.

Autor: