Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zlatí Češi se vrátili. Hejnová bude trénovat, Veselý léčit koleno

Sport

  16:57
PRAHA - Překážkářka Zuzana Hejnová a oštěpař Vítězslav Veselý se vrátili z Moskvy a ukázali na letišti v Ruzyni zlaté medaile z mistrovství světa.

Překážkářka Zuzana Hejnová a oštěpař Vítězslav Veselý foto: ČTK

Hejnová podotkla, že jedenáctka se ani po jedenáctém letošním triumfu nestane jejím šťastným číslem. "Tím je jednička. Jedenáctka je krásná, jsou to vlastně dvě jedničky, ale doufám, že letos mým šťastným číslem bude třináctka. Ve čtvrtek mě totiž čeká mítink Diamantové ligy ve Stockholmu a posledním závodem seriálu bude 29. srpna Curych. Proto ještě dnes odpoledne musím na trénink, což dvakrát příjemné není," přiznala svěřenkyně Dalibora Kupky.

Česká překážkářka Zuzana Hejnová

Teprve pak dojde na spánek. "Na ten se teď těším nejvíc. Nedojde ani na oblíbený bramborový salát s kuřecím řízkem, který mám slíbený od rodičů, protože zatím nevím, kdy se za nimi do Liberce dostanu. Ale až k tomu dojde, dám si velkou porci - naši dobře vědí, co mám ráda. V sezoně na bramborový salát moc prostoru není, snažím se jíst zdravě," pokrčila rameny.

Hejnová slavila kaviárem, Veselý pivem

Zato Vítězslav Veselý hodlá v dalších dnech dávat dohromady bolavé koleno. "Potřebuju trochu klidu, abych se dal do pořádku. Budu jezdit na rehabilitace k panu profesoru Kolářovi, snad to bude ustupovat a brzy se zase pustím do tréninku. Teď jsem zřejmě ve stadiu jako čtrnáct dní před Moskvou, kdy to pomalu ustupovalo a já se snažil něco dělat. Klid je ale nejlepší terapie," podotkl. Zatímco Hejnová svoji zlatou medaili oslavila u pirožků a kaviáru v tradiční ruské restauraci a další oslavy plánuje až po sezoně, Veselý přiznal, že jeho první oslava byla skromnější.

Vítězslav Veselý

"Nic velkého, koupili jsme si pivo, sedli si na lavičky před hotel a povídali si až do noci," povídal svěřenec trenéra Jana Železného. Oštěpař plánuje, že nejdříve se k závodění vrátí až 6. září na mítinku Diamantové ligy v Bruselu, kde je na programu finále jeho disciplíny. "Doufám, že koleno mě do závodu pustí," pravil atlet, kterému, podobně jako Hejnové, patří první příčka průběžného pořadí seriálu.