Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zóny pro demonstrace zatím nevyužili

Zóny pro demonstrace vyhrazené ve třech pekingských parcích od jejich zřízení 23. července zatím nikdo nevyužil. Informovala o tom agentura DPA. Podle mezinárodních organizací pro ochranu lidských práv úřady v čínské metropoli pouze zneužívají povinné předběžné ohlašování protestů k zatýkání politických aktivistů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Michal

24. 8. 2008 23:05
bezva vtip, když:

Dnes to vypadá, že komunistická strana Číny už nemá žádné ideály o harmonii a spravedlnosti. Mění se čím dál více na skupinu lidí u moci, kteří se pokoušejí nahrabat co nejvíce peněz a uložit je v zahraničních bankách,“ zdůraznil minulý týden P. Bernardo Carvellera, ředitel agentury Asianews. „Lidi, které jsem v Číně potkal, považují olympijské hry za národní katastrofu, která prohlubuje vykořisťování na pracovním trhu, chybějící zdravotní a penzijní pojištění a bezdomovectví,“ dodal. Podle jeho slov bylo také z Pekingu odsunuto na 1,5 milionu lidí kvůli stavbě olympijských areálů, aniž by jim bylo dáno jakékoli náhradní ubytování. Z komunistické strany se stala „oligarchická a hospodářská mocnost, která plodí nespravedlnost, korupci, násilí proti lidem a vůbec porušování lidských práv“, tvrdí P. Carvellera.

0 0
možnosti

terzi

14. 8. 2008 14:21
opravdu se najde nějaký důvěřivý demonstrant?

Požádejte si písemně pět dnů předem o povolení demonstrovat, řádně uveďte důvod demonstrace a místo bydliště, abychom včas mohli nahlásit příslušným orgánům místo vašeho zatčení a vyplnit skutkovou podstatu vašeho trestného činu. Demokracie po čínsku ;-D

0 0
možnosti

milkom

14. 8. 2008 14:18
záludní asiati

vymysleli dokonalou past - mohli by to ještě zdokonalit a tu ohlašovací kancelář zřídit rovnou ve vězení...

0 0
možnosti