Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zraněná Kvitová chce do čtvrtfinále. Zastaví ji Li Na?

Sport

PAŘÍŽ - Proklouznout poprvé v kariéře do čtvrtfinále Roland Garros zkusí tenistka Petra Kvitová. K tomu musí česká hráčka, v Paříži devátá nasazená, v pondělí porazit turnajovou šestku Li Na z Číny.¨Bude muset překonat nejen soupeřku, ale i přetrvávající problémy s ramenem, které má od druhého kola. Do zápasu Kvitová nastoupí s jistotou, že zranění ramena není vážné.

Petra Kvitová na French Open. foto: ČTK

"Ultrazvuk nic neukázal, ale bolesti přetrvávají," uvedl trenér David Kotyza. "Podle doktorů je nález stejný jako u většiny hráček a je to spojené s míči. Je to bolestivé, ale cítí se po všech těch procedurách o něco lépe. Potřebovala klid, že se s tím nemůže nic stát, že se tam nic neutrhne," řekl kondiční trenér Josef Ivanko pro Radiožurnál.

V nedělním tréninku Kvitová rameno šetřila. "Spíš jsme to jen tak polechtali," řekla Radiožurnálu při sledování zápasu juniora Jiřího Veselého. "Doktor ji uklidnil, že se nic nestane, ale může ji to provázet během celého turnaje," podotkl Ivanko. Kvitová tak bude hrát s léky tišícími bolest a ráda by se inspirovala výhrou nad Li Na v semifinále v Madridu, kde si nakonec došla pro titul.

Ve Španělsku začátkem května vyhrála hladce 6:3 a 6:1. "Myslela jsem si, že to bude těžší," řekla tehdy Kvitová. Večer hráčku čeká sezení před televizí, s trenérem se na vítězný zápas z Madridu podívají. "Máme sebou DVD, tak si to osvěžíme a ještě si k tomu pár drobností řekneme," plánoval Kotyza taktickou přípravu. V zásadě by jeho svěřenkyně měla dobře zahajovat výměny. "Držet ji stále pod tlakem," dodal Kotyza.

V případě úspěchu postoupí jednadvacetiletá Kvitová v Paříži poprvé do čtvrtfinále. To na Roland Garros naposledy zvládla Nicole Vaidišová v roce 2007. S finalistkou letošního Australian Open Li Na to ale Kvitová nebude mít snadné. Šestá nasazená hraje velice jistě a hodně míčů vyběhá. Nově ji navíc připravuje dánský trenér Michael Mortensen, který v roli kouče nahradil jejího manžela.

Kvitová i Li Na patří při vyřazení tří nejvýše nasazených hráček ke kandidátkám na titul. "Každá z nás má šanci vyhrát grandslam. Ale znáte to, snadno se to říká, ale mnohem obtížněji provádí. Musí se k tomu sejít hodně maličkostí," řekla Li Na.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.