130 let

Serena Williamsová ve čtvrtfinále Wimbledonu. | foto: Reuters

Turnaj mistryň bude opět bez Sereny. Na několik týdnů ji vyřadilo zraněné rameno

Sport
  •   9:35aktualizováno  11:14
ST. PETERSBURG (USA) - Pětinásobná vítězka Serena Williamsová z USA se odhlásila kvůli problémům s ramenem z Turnaje mistryň, který začne v neděli i s českou tenistkou Karolínou Plíškovou. Světová dvojka Williamsová vynechá prestižní závěrečnou akci sezony v Singapuru druhým rokem za sebou.

Turnaj mistryň vzdala už loni, kdy po šokující porážce na US Open předčasně ukončila sezonu a chtěla získat čas na vyléčení. Od New Yorku nehrála ani letos a nyní dala na radu doktorů a bude se věnovat léčbě bolavého ramena.

Froome ani Serena nedopovali, jsou jen nemocní. Co je to terapeutická výjimka?

„Těšila jsem se do Singapuru na zápasy s nejlepšími hráčkami světa, ale od lékařů jsem dostala smutnou zprávu. Čeká mě léčení ramena a několik týdnů budu mimo kurt,“ řekla pětatřicetiletá dvaadvacetinásobná grandslamová šampionka. „Mám za sebou kvůli ramenu složitý rok a doufám, že se brzy vrátím,“ řekla Williamsová.

Williamsová letos odehrála pouze osm turnajů. Vyhrála Wimbledon a prohrála ve finále Australian Open i French Open. Poslední letošní zápas svedla s Karolínou Plíškovou, která americkou legendu vyřadila v semifinále US Open.

Serena Williamsová na US Open proti Karolíně Plíškové.
Serena Williamsová při zápase s Rumunkou Simonou Halepovou.

Poslední místo mezi osmičkou nejlepších hráček sezony zabere buď Britka Johanna Kontaová, Španělka Carla Suárezová nebo Ruska Světlana Kuzněcovová. Nejblíže postupu je Kontaová. Suárezová i Kuzněcovová si účast zajistí jen výhrou na turnaji v Moskvě, který Kontaová vynechá.

Kvalifikované už jsou spolu s Plíškovou Němka Angelique Kerberová, Rumunka Simona Halepová, polská obhájkyně titulu Agnieszka Radwaňská, Španělka Garbiňe Muguruzaová, Slovenka Dominika Cibulková a Madison Keysová z USA.

Kerberová má už nyní definitivní jistotu, že zakončí rok jako světová jednička. Podaří se jí to jako druhé Němce v historii po legendární Steffi Grafové, jež to dokázala osmkrát v letech 1987-90 a 1993-96. Kerberová vede pořadí WTA Tour o 1260 bodů před Williamsovou a z čela žebříčku může být sesazena nejdříve po lednovém Australian Open.

Autor: ČTK