Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zraněný Berdych cítil šanci na Djokovičův skalp

Sport

  12:22
CINCINNATI - Tenista Tomáš Berdych litoval, že v semifinále turnaje v Cincinnati musel kvůli zranění ramena skrečovat zápas s Novakem Djokovičem. Pětadvacetiletý Čech totiž cítil velkou šanci, že by mohl světovou jedničku jako teprve druhý hráč v sezoně porazit.

Tomáš Berdych. foto: Reuters

Berdych se v prvním setu dostal do vedení 5:3, pak si ale bolesti začaly vybírat daň a devátý hráč světa po ztrátě prvního setu 5:7 zápas skrečoval.

"Na začátku mě to jen trochu tahalo, hlavně při bekhendu a vysokých míčích," citoval Berdycha server atp.com. "Potom mě to začalo bolet i při podání a to nebylo vůbec dobré," dodal s tím, že zatím neví, jestli zranění ohrozí jeho účast na posledním grandslamu sezony US Open, který startuje za týden.

ČTĚTĚ TAKÉ

Berdych si poranil rameno ve 2. kole čtyřhry, ve kterém spolu s Radkem Štěpánkem porazili švédsko-rumunskou dvojici Lindstedt, Tecau. Zranění si zhoršil ve vítězném čtvrtfinále proti Švýcarovi Rogeru Federerovi. Český tenista přiznal, že pokud by se zápas s třetím hráčem světa protáhl na tři sety, musel by asi kvůli bolestem skrečovat.

Poté Berdych nenastoupil do čtvrtfinále debla a doufal, že rameno utkání s Djokovičem vydrží. "Před zápasem jsem se cítil dobře a věřil jsem, že když rameno vydrží, budu mít opravdu velkou šanci vyhrát. Teď ale doufám, že se stihnu dát dohromady pro první zápas na US Open," prohlásil Berdych, který přišel o možnost zahrát si první finále od loňského Wimbledonu. Prodloužil také čekání na titul, jenž naposledy získal v květnu 2009 v Mnichově.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...