130 let

Zklamaný Andy Murray. | foto: AP/ČTK

Australian Open bude bez Murrayho. Bývalou jedničku stále trápí kyčle

Sport
  •   9:42
MELBOURNE - Bývalý první tenista světa Andy Murray kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí vzdal účast na Australian Open. Pětinásobný finalista úvodního grandslamu sezony nehraje už půl roku. V Austrálii nejprve zrušil přípravný turnaj v Brisbane a nyní se vrací domů, aby zvážil další postup v léčbě. Uvažuje také o operaci.

Další Lendlův konec. Jako Murrayho trenér již podruhé skončil

Třicetiletý Murray je trojnásobným grandslamovým vítězem, dvě trofeje má z Wimbledonu a jednu z US Open. Loňský turnaj na wimbledonské trávě byl jeho zatím posledním. Další zápas od července nehrál a ve světovém žebříčku klesl na 16. místo.

„Bohužel letos v Melbourne hrát nebudu, nejsem na zápasy připravený. Letím domů a zvážím všechny možnosti,“ oznámil šampion Turnaje mistrů z roku 2016, který ukončil v čele žebříčku.

04.ledna 2018 v 08:45, příspěvek archivován: 04.ledna 2018 v 09:48

Full Story: Andy Murray pulls out of Australian Open with hip injury ➡️ https://t.co/2lwXUOEqUD https://t.co/QNRamWPmOL

Před pár dny rodák z Glasgow také přiznal, že kvůli bolestem uvažuje o operativním zákroku, kterému se snažil vyhýbat. Dvojnásobný olympijský vítěz dosud léčil kyčel konzervativně.

Australian Open začne 15. ledna. Jistý dosud není start ani dalších tenisových hvězd Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala, kteří kvůli zdravotním problémům zrušili přípravné turnaje.

Brit Andy Murray v osmifinále French Open.
Skleslý Andy Murray na tiskovce po zápase s Mischou Zverevem.

Určitě do Melbourne nepřijede bývalá světová čtyřka Kei Nišikori. Japonský tenista stále nedoléčil pravé zápěstí, kvůli němuž chybí na okruhu od srpna.

Autor: ČTK