Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zvíře Mike Tyson přiletí za tmy. Schovávat se ale nebude

Sport

  16:00
PRAHA - Boxerští fanoušci se dočkali. Jedna z největších a také nejkontroverznějších postav světa mezi šestnácti provazy dorazí do Prahy. V deset hodin večer přistane na Ruzyni letadlo s Mikem Tysonem. Čtyřiačtyřicetiletým napraveným „zvířetem“ sportovního světa. Na jakou jeho tvář se může těšit česká metropole?

Tyson vs McBride v roce 2005. foto: Reprofoto

Už jednou celá akce selhala. Na svou pompézní show ale promotérské duo Karpf-Havrda nesehnalo peníze a den před plánovým příletem celou akci ostudně zrušili. Následně se po nich slehla zem. "Nic takového se opakovat nebude," tvrdí Ladislav Kutil a Pavol Mucha. Druhá dvojice promotérů, kteří se rozhodli přilákat nejmladšího šampiona těžké váhy historie.

Co Tyson v Praze stihne

Čtvrtek – Privátní společenské akce, poté Galavečer MMA Heroes Gate, Následuje after party pro V. I. P. hosty.

Pátek – Dva tréninky s veřejností v klubu Pražský rohovník v Praze na Opatově.

Sobota – Volný program, prohlídka Prahy a v neděli ráno odlet zpět do USA.

"Peníze jsou připravené na účtu. Dokonce jsme se s manažerem Tysona (Carl Holness – pozn. red.) domluvili, že je pošleme přímo na jeho účet. Nevím, co by se muselo stát, aby nepřiletěl," řekl v úterý pro LN Kutil. Zdá se, že tentokrát vše skutečně vyjde. Že rodák z Brooklynu večer skutečně vystoupí z letadla a ve tmě vyrazí směr hotel Clarion, který se na čtyři dny stane jeho domovem.

Že by ale byl neviditelný? To určitě ne. Hned ve čtvrtek jej čeká několik společenských akcí a poté galavečer ultimátních zápasů (MMA) Heroes Gate 3 v Tesla aréně v Holešovicích. Právě kvůli propagaci boje v té nejsyrovější podobě Tyson do Prahy přiletěl. "Nevyděláme na tom, ale investice se nám vrátí v podobě prestiže. Až příště budeme pořádat nějakou akci, bude se nám lépe vyjednávat se sponzory i se sportovci," vysvětlil Kutil, podnikatel, boxer a promotér, proč částky okolo 10 milionů, vložené do celé akce, nelituje.

DÁLE ČTĚTE K TÉMATU

Na galavečer je již prodáno 3,5 tisíce lístků a očekává se návštěva okolo 6 tisíc lidí. Což je téměř trojnásobek oproti Heroes Gate 2 na konci loňského roku. Následující den by měl Tyson vést boxerské tréninky pro vybrané zájemce, kteří budou ochotni složit 10 tisíc korun. Poté ho čeká volný program, návštěva onkologie v motolské nemocnici totiž odpadla.

"Nemocnice o to nakonec neměla příliš zájem. Děti by prý možná ani netušily, kdo Tyson je," vysvětlil Kutil. "Stále ale počítáme s tím, že onkologii předáme výtěžek z galavečera," dodal. Návštěva člena Mezinárodní boxerské síně slávy může začít. Napodruhé a bez ostudy. "Má jen dva bodyguardy, čtyři lidi mu poskytneme my. Tyson ukáže svou současnou, obyčejnou tvář," pravil Kutil.

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...