Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zvíře Mike Tyson přiletí za tmy. Schovávat se ale nebude

Sport

  16:00
PRAHA - Boxerští fanoušci se dočkali. Jedna z největších a také nejkontroverznějších postav světa mezi šestnácti provazy dorazí do Prahy. V deset hodin večer přistane na Ruzyni letadlo s Mikem Tysonem. Čtyřiačtyřicetiletým napraveným „zvířetem“ sportovního světa. Na jakou jeho tvář se může těšit česká metropole?

Tyson vs McBride v roce 2005. foto: Reprofoto

Už jednou celá akce selhala. Na svou pompézní show ale promotérské duo Karpf-Havrda nesehnalo peníze a den před plánovým příletem celou akci ostudně zrušili. Následně se po nich slehla zem. "Nic takového se opakovat nebude," tvrdí Ladislav Kutil a Pavol Mucha. Druhá dvojice promotérů, kteří se rozhodli přilákat nejmladšího šampiona těžké váhy historie.

Co Tyson v Praze stihne

Čtvrtek – Privátní společenské akce, poté Galavečer MMA Heroes Gate, Následuje after party pro V. I. P. hosty.

Pátek – Dva tréninky s veřejností v klubu Pražský rohovník v Praze na Opatově.

Sobota – Volný program, prohlídka Prahy a v neděli ráno odlet zpět do USA.

"Peníze jsou připravené na účtu. Dokonce jsme se s manažerem Tysona (Carl Holness – pozn. red.) domluvili, že je pošleme přímo na jeho účet. Nevím, co by se muselo stát, aby nepřiletěl," řekl v úterý pro LN Kutil. Zdá se, že tentokrát vše skutečně vyjde. Že rodák z Brooklynu večer skutečně vystoupí z letadla a ve tmě vyrazí směr hotel Clarion, který se na čtyři dny stane jeho domovem.

Že by ale byl neviditelný? To určitě ne. Hned ve čtvrtek jej čeká několik společenských akcí a poté galavečer ultimátních zápasů (MMA) Heroes Gate 3 v Tesla aréně v Holešovicích. Právě kvůli propagaci boje v té nejsyrovější podobě Tyson do Prahy přiletěl. "Nevyděláme na tom, ale investice se nám vrátí v podobě prestiže. Až příště budeme pořádat nějakou akci, bude se nám lépe vyjednávat se sponzory i se sportovci," vysvětlil Kutil, podnikatel, boxer a promotér, proč částky okolo 10 milionů, vložené do celé akce, nelituje.

DÁLE ČTĚTE K TÉMATU

Na galavečer je již prodáno 3,5 tisíce lístků a očekává se návštěva okolo 6 tisíc lidí. Což je téměř trojnásobek oproti Heroes Gate 2 na konci loňského roku. Následující den by měl Tyson vést boxerské tréninky pro vybrané zájemce, kteří budou ochotni složit 10 tisíc korun. Poté ho čeká volný program, návštěva onkologie v motolské nemocnici totiž odpadla.

"Nemocnice o to nakonec neměla příliš zájem. Děti by prý možná ani netušily, kdo Tyson je," vysvětlil Kutil. "Stále ale počítáme s tím, že onkologii předáme výtěžek z galavečera," dodal. Návštěva člena Mezinárodní boxerské síně slávy může začít. Napodruhé a bez ostudy. "Má jen dva bodyguardy, čtyři lidi mu poskytneme my. Tyson ukáže svou současnou, obyčejnou tvář," pravil Kutil.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!