Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Pilujeme detaily a vyplácí se, liboval si brazilský kouč Scolari

Sport

  11:08
BRASILIA (Od našeho zpravodaje) - Až po třetím gólu si oddechnul. Zaťal pěsti a radostí vypláznul jazyk. Brazilský trenér Luiz Felipe Scolari si byl jistý, že jeho tým už kráčí po správné cestě. „Splnili jsme cíl a teď už musíme myslet dopředu,“ prohlásil po postupu do osmifinále fotbalového mistrovství světa.

Trenér Brazílie Luiz Felipe Scolari. foto: ČTK/AP

Co vám napovědělo vítězství 4:1 nad Kamerunem?
Teprve se musím v klidu podívat na video. Až se adrenalin vyplaví z těla, uvidím věci opravdu správně. Někdy máte u hřiště pocit, že všechno funguje, ale druhý den na videu to vidíte jinak. Analýza, analýza... To nás teď čeká. Budeme studovat.

Nepřišlo vám v některých fázích, že je brazilská obrana rozháraná?
Tak to ne! To se na záznam dívat nemusím. V obraně jsem neměl ani špetku pochybností.

Jak se vám vůbec hrálo v Brasílii? To není fotbalu zaslíbené město.
My se všude cítíme skvěle a komfortně. Celá Brazílie je k nám milá, vřelá, přátelská. Ať hrajeme v Riu, Fortaleze, Brasílii nebo Belo Horizonte. Všude jsme doma! Je to detail, který nám pomáhá. Pro hráče je to obrovská motivace, když cítí, že je celá země s nimi.

Osmifinále si zahrajete v Belo Horizonte proti Chilanům, které jste si před šampionátem nepřál. Asi jste nezměnil názor.
Ne! Hrát s Chile? To bude složité. Spoustu lidí si myslela, že Chilani ani nepostoupí ze skupiny, ale já věděl, že budou nebezpeční. Oni jsou vážně výborní. Mají kvalitu, pevnou vůli, jsou organizovaní. Pokud bych si mohl vybrat, Chile vynechám.

Zpátky ke Kamerunu. Jak jste byl spokojený s posledním zápasem ve skupině?
Zlepšujeme se, což mě těší. Pracujeme na detailech a vyplácí se nám to. Jen mě mrzí, že jsme pod takovou mediální kontrolou, skoro nemáme svobodu.

Trenér Luiz Felipe Scolari a útočník Neymar.

Tolik vám vadila kritika útočníka Freda? Proti Kameruncům se konečně trefil.
Nebyl jsem nijak znepokojený, protože Fred je ve výborné kondici a já mu věřím. Jen potřeboval najít balanc. Pořád to sice není ten samý Fred co před rokem při Konfederačním poháru, ale vidím progres. Podobně je na tom celý tým. Jsme nadobré cestě.

Změní se vaše strategie ve vyřazovací fázi?
Nesmíme se dívat na to, co bylo. Teď všechno začíná znovu. V jediném zápase může rozhodnout jediný gól, jediná chyba, jediný detail. Teď je tu Chile, soustředíme se na sobotu, dál ne.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...