Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Pobřeží slonoviny pláče: Drogbovi zlomil soupeř ruku, přijde asi o MS

Sport

  15:28
SION - Fotbalisté Pobřeží slonoviny se zřejmě budou muset na mistrovství světa obejít bez kapitána Didiera Drogby. Hvězdný útočník Chelsea si v dnešním přípravném utkání s Japonskem ve švýcarském Sionu zlomil kost v pravé ruce. Uvedl to mluvčí výpravy Eric Kacou, podle něhož je Drogbova účast na šampionátu v JAR nejistá. Sám hráč prý se startem již nepočítá.

Didier Drogba. foto: Reuters

Nejlepší střelec uplynulé sezony anglické ligy musel již po 15 minutách vystřídat kvůli podezření na vykloubený loket. Šlo o důsledek tvrdého střetu s japonským obráncem Tuliem Tanakou a následného pádu, při kterém si přilehl ruku. Při vyšetření v nemocnici lékaři zjistili, že má Drogba ruku zlomenou.

ZRANĚNÍ DIDERA DROGBY V ZÁPASE S JAPONSKEM:

"Má zlomeninu v pravé paži. Lékaři zatím neřekli, zda bude moci hrát na šampionátu," řekl agentuře AP Kacou. "Mám velké obavy. Přeci jen je to náš kapitán a jeden z nejlepších hráčů světa. Jeho absence by byla velkou ranou," uvedl trenér Pobřeží slonoviny Sven Göran Eriksson.

Podle obránce Kola Tourého, který je Drogbovým zástupcem, již jedna z hlavních hvězd mistrovství s účastí nepočítá. "Řekl mi, že to je pro něj konec. Teď už můžeme jen čekat, co řeknou doktoři," řekl Touré. Při střetu si Drogba zřejmě zranil také třísla, s nimiž měl jít po šampionátu na operaci.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...