Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Fotbalistům v Brazílii poprvé zatrnulo. Před hotelem Hondurasu se střílelo

Sport

  11:46
PORTO FELIZ - Neklidnou noc mají za sebou v dějišti mistrovství světa fotbalisté Hondurasu. Před jejich hotelem v Porto Feliz došlo zhruba dvě hodiny po půlnoci ke krátké přestřelce mezi policií a ozbrojenými lupiči, kteří prchali ze sousedního města Sorocaba, kde ukradli bankomat.

Fotbalisté Hondurasu před utkáním s Francií foto: ČTK/AP

Před hotelem Transamérica padlo jen několik výstřelů, šéfa bezpečnosti honduraské reprezentace ale incident znepokojil. "Samozřejmě, že nás to zneklidnilo. Musí se to vyšetřit," prohlásil Saúl Bueso Mazariegos.

Zástupci národního týmu Hondurasu nahlásili událost FIFA a požadují posílení bezpečnostních opatření. Mužstvo se totiž jen několik hodin před přestřelkou do hotelu vrátilo po zápase s Francií v Porto Alegre, které prohrálo 0:3. Funkcionáři se obávají, že by se příště mohli do podobného incidentu na ulici zaplést.

"Jistěže jsme byli v pohotovosti. Chvíli předtím jsme přijeli ze stadionu a hráči na pokoji vybalovali své věci. Někteří už spali, jiní byli ještě vzhůru. Střelbu jsme z ulice slyšeli, ale naštěstí nezasáhla přímo hotel," popsal Mazariegos. Ochranka honduraského týmu se kvůli incidentu rozrostla ze 40 na 50 policistů.

Autoři: ,