Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Proti Švédům bez Pavelce. Do branky se postaví Kovář, nebo Salák

Sport

  15:46
SOČI (Od našeho zpravodaje) - Ondřej Pavelec bude úvodní duel olympijského turnaje proti Švédsku sledovat jen z tribuny. Do zápisu napíše trenér národního mužstva Alois Hadamczik dvojici gólmanů z KHL: Jakuba Kováře a Alexandera Saláka.

Český brankář Ondřej Pavelec foto: ČTK

Oba gólmani z Evropy jsou v Soči už od čtvrtka, Pavelec přitom přiletěl z Ameriky až v pondělí. I to možná rozhodlo o tom, že ho český kouč nechá odpočívat.

Gólman Winnipegu byl přitom podle mínění fanoušků nějžhavějším kandidátem na post brankářské jedničky. Sázková kancelář Fortuna vypsala na to, že bude chytat proti Švédsku, nejnižší kurs 1:1,5. U Kováře byl kurs 1:2,3 a u Saláka dokonce 1:10.

"Řekl jsem si, že když oba brankáři z KHL chytají tak dobře, dáme Ondrovi tři čtyři dny pauzu a bude trénovat. Další utkání by měl být v bráně," uvedl Hadamczik.

Zda proti Švédsku postaví petrohradského Saláka, nebo Kováře z Jekatěrinburgu, Hadamczik neoznámil.

Do výstroje se ve středu nejspíš neoblékne ani Radko Gudas. Zadáka Tampy trápí nachlazení. "Jsem spíš pesimista. S teplotou 39 stupňů ve středu těžko nastoupí," upozornil český kouč.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...