Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sázkaři sympatizují se Švýcary, věří ale Čechům

Sport

  11:44
Nejen Josef Marha, který má ve švýcarském týmu víc známých než v české reprezentaci, bude ve čtvrtek odpoledne trochu rozpolcený. Švýcarští hokejisté si totiž svými výkony na mistrovství světa získali sympatie fanoušků i sázkařů. Ti přesto ve čtvrtfinále hodně věří Čechům. Utkání začne ve 14:45.

Švýcaři výhru nad Norskem. foto: Reuters

I když vyhráli skupinu bez porážky, i když tři z posledních pěti zápasů nad Českem vyhráli, i když z nich je znát odhodlání před klíčovým soubojem, stejně nejsou favoritem. Švýcaři vstupují do čtvrtfinále světového šampionátu jako papírově slabší tým.

Favoritem jsou podle odborníků i bookmakerů svěřenci trenéra Aloise Hadamczika. "Play-off je jiná soutěž," používají experti známou frázi. Jenže třeba i kvůli příjezdu obránce Marka Židlického a útočníka Tomáše Plekance (a s tím souvisejícím lepším výkonům českého mužstva) by mohla nyní platit.

Vše o hokejovém MS 2013

V případě postupu by se trochu zapomnělo na trápení z úvodu turnaje a Češi by znovu hráli o medaile.

Podle kurzů je jejich šance na zisk medaile dost vysoká - u Tipsportu, Fortuny, SynotTipu i Sazky se vsází za 6:1 na celkový triumf, Unibet má kurz 8:1.

Sázkaři však mají dilema, protože během turnaje na švýcarský tým hodně sázeli. "U nás na ně vsadili už pět milionů korun," řekla Markéta Světlíková, mluvčí Chance. Kurzy na Švýcary se měnily - strmě klesaly a před čtvrtfinále zase trochu stouply.

Obecně je o čtvrteční zápas Česko - Švýcarsko mezi sázkaři velký zájem. Ve Fortuně čekají, že náběry přesáhnou 6 milionů korun. A 80 procent sázek míří na výhru Česka.

Odvrácená blamáž v utkání s Norskem tak pomohla nejen samotným hokejistům, ale také sázkovým kancelářím. Bez Česka ve vyřazovacích bojích by přišly o velké peníze.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...