Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Merkelová s pohárem, Schweinsteiger líbá Podolského. Selfie ovládlo MS

Sport

  12:45
PRAHA - Na fotbalovém mistrovství světa se fotili snad všichni. Mezi přeborníky v pořizování „selfies“ - snímků sebe sama - ovšem patří hlavně Neymar, Lukas Podolski a Thomas Müller. Podívejte se na výběr snímků z šampionátu v Brazílii, který v neděli skončil.

Lukas Podolski se po vítězném finále fotí s Bastianem Schweinsteigerem. foto: Twitter Lukase Podolského

Pusa Podolskému. Rozvášnění Němci po vítězném finále vytáhli chytré telefony a pořídili desítky fotek. Na jedné z nich vlepil Bastian Schweinsteiger pusu spoluhráči Lukasi Podolskému.

----------------------------------

Merkelová s pohárem. Podolski, jenž se na turnaji svými „selfies“ proslavil, se znovu vyfotil s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. A tentokrát si na společnou fotku vzali i pohár pro mistry světa.

-----------------------------------

Hrdina dne. Zpěvačka Rihanna zveřejnila společnou fotku se střelcem vítězného gólu Mariem Götzem přímo z mistrovských oslav.

-----------------------------

Udivený Cahill. Slavnou „selfie“ vytvořil během šampionátu australský střelec Tim Cahill. Sledoval výprask Brazilců proti Německu a poslal na Twitter fotku s užaslým obličejem. Fanoušci po celém světě začali jeho výraz napodobovat.

----------------------------------------

Šťastní Němci. O titul mistra „selfie“ si na mistrovství světa hlasitě říkal německý střelec Thomas Müller, který se fotil při každé volné příležitosti. Velkou konkurenci ovšem měl ve spoluhráči Lukasi Podolském.

-----------------------------

Brazilský král. Do soutěže o fotbalistu s největším počtem zveřejněných „seflie“ se však klidně může přihlásit také Neymar. Níže je jedna z jeho fotografií s brazilským kapitánem Thiagem Silvou.

-----------------------------------------

Krvavá fotka. Argentinský fotbalista Pablo Zabaleta po semifinále proti Nizozemsku vyděsil fanoušky snímkem, na němž má roztržený ret.

---------------------------------------

Teenager a král. Mladý belgický útočník Divock Origi vystrnadil na turnaji ze sestavy hvězdného Romela Lukakua a ještě se stihl vyfotit s belgickým králem Filipem.

------------------------------------

Smích před turnajem. Cristiano Ronaldo ještě před turnajem zveřejnil fotku s portugalským týmem. V Brazílii se však reprezentaci nedařilo a vypadla už ve skupině.

---------------------------------------

Trest za selfie. Tahle fotka sice není z brazilského mistrovství, ale stejně je obzvlášť zajímavá. Pořídil ji o víkendu Dom Dwyer z týmu Kansas City, který hraje nejvyšší americkou soutěž. Když vstřelil gól, došel si pro telefon a vyfotil se. Od rozhodčích viděl žlutou kartu a stal se tak vůbec prvním fotbalistou na světě, který dostal trest za „selfie“.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!