Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sex hráčům nezakážu, je součástí života, říká Maradona k MS

Sport

  16:05
BUENOS AIRES - Argentinští fotbalisté nebudou mít během mistrovství světa zakázaný sex. Nesmějí se mu však oddávat v den zápasu a pít při něm alkohol.

Diego Armando Maradona. foto: ČTK

"Sex je součástí života a sám o sobě není problematický. Potíže můžou nastat až ve chvíli, kdy se mu budou hráči věnovat místo odpočinku nebo s někým jiným než se stálou partnerkou," řekl rozhlasové stanici Radio Del Plata lékař argentinského výběru Donato Villami. "Takže když budou spát se svými partnerkami a nebudou při tom pít šampaňské nebo jiný alkohol, nebudeme jim nic zakazovat," dodal.

Diego Armando Maradona.

Reprezentační trenér Diego Maradona tak opět potvrdil, že není tradičním typem fotbalového trenéra. Například kouč Anglie Fabio Capello hráčům během turnaje prakticky zakázal kontakt s rodinami, které navíc nesmějí bydlet v blízkosti hotelu reprezentace.

Maradona také některými požadavky zaskočil zaměstnance sportcentra v Pretorii, kde bude výprava Argentiny během turnaje v Jihoafrické republice bydlet. Fotbalisté například musejí mít nepřetržitě k dispozici zmrzlinu a ke každému jídlu musí být na výběr minimálně ze tří zákusků.

Autor: