Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Eliáš ve čtvrtfinále proti USA nastoupí, Barinka ne

Sport

  9:57aktualizováno  11:01
PRAHA - Čeští hokejisté jdou do čtvrtfinále proti USA bez Michala Barinky. Vítkovický zadák zůstává na marodce se zraněním. Start útočníka Patrika Eliáše, jenž léčí virózu, naopak vypadá slibně.

Voráček a Eliáš (zleva) na tréninku. foto: MAFRA - Michal Růžička

Eliáš měl patřit k nejdůležitějším článkům české ofenzivy, kouč Alois Hadacmzik ho zařadil na post centra a počítal s ním jako s jedním z tahounů mužstva. Forvard New Jersey však odehrál jen dvě utkání, do duelu se Švýcarskem už nenastoupil kvůli nemoci a zůstal v posteli s antibiotiky.

V úterý již Eliáš trénoval a na ledě nechyběl ani ve středu dopoledne na dobrovolném rozbruslení. "Zda nastoupí, bude záležet na jeho subjektivním pocitu. Jak se bude cítit," řekl tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

"Není čas na opatrnost. Chci si zahrát, proto jsem šel už v úterý na led," řekl Eliáš pro LN, MF DNES a ČTK.

V úterý dopoledne potvrdil jeho nasazení i trenér Hadamczik. "Patrik Eliáš bude hrát," řekl český kouč pro Hitrádio. Naopak vyloučil start Barinky.

"Michal to zkoušel na ledě, ale nejde to. Má zvláštní zranění, jak ho potáhli za nohu, tak se mu natáhly nějaké svaly a nemůže se otočit. Přímo může jezdit, ale jak se otočí, tak ho to bolí. Je to škoda, Michal hrál dobře a my potřebujeme levého beka. Je to velký odolný bek a hodně by nám pomohl."

Autor: