Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Jeden centimetr od slávy. Chilan si nechal vytetovat ránu do břevna

Sport

  14:30aktualizováno  14:41
SANTIAGO/PRAHA - Kdekdo by předpokládal, že chilský fotbalista Maurice Pinilla bude na 119. minutu osmifinále proti Brazílii chtít co nejrychleji zapomenout. Jeho krásná střela zabušila do břevna, jeho tým pak v penaltách vypadl z mistrovství světa. Jihoamerický divoch si místo toho nechal krušný moment zvěčnit na tělo.

Julio Cesar lapí penaltu Mauricia Pinilly. foto: Reuters

Pinilla mohl být slavný. Co slavný - nesmrtelný! Chilané byli v osmifinále na prahu historického úspěchu: zápas proti domácímu supertýmu Brazílie dovedli za stavu 1:1 do prodloužení a těsně před jeho koncem mohli rozhodnout o svém postupu!

Pinilla si na hraně velkého vápna posunul míč kousek před obránce a nečekaně prudkou ranou poslal míč na branku. Brankář Julio Cesar byl na střelu krátký, chybělo mu dobrých dvacet centimetrů. Tedy o hodně víc než chilskému forvardovi...

Tetování na zádech Maurice Pinilly.

Tomu stačilo třeba pět. Nebo dokonce jeden. Právě ten nápis v angličtině má totiž od tohoto týdne vytetovaný na zádech. „Jeden centimetr od slávy.“

Míč totiž praštil o břevno a odrazil se zpátky do hřiště. Dvě stě milionů Brazilců v tu chvíli úlevně vyfouklo vzduch, Pinilla se chytil za hlavu.

Chile mohla na úkor hostitelské reprezentace postoupit do čtvrtfinále, místo toho vypadla i kvůli neproměněnému kopu Pinilly na penalty.

Moment z prodloužení 30letý útočník jen tak nezapomene. A to není fráze. Inkoustový obrázek okamžiku, kdy míč zamířil do břevna, ho bude doprovázet po zbytek kariéry.

Už teď se Chilané vrátili domů jako národní hrdinové. Přivítaly je bouřící davy i prezidentka Michelle Bacheletová. Co by se dělo, kdyby Pinilla střílel trochu níž, to si nedokáže nikdo představit.

Tetování mu bude ještě dlouho dráždit fantazii.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...