Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Brazilská hra, která svět nebaví

Sport

  8:15
Byli centimetry od vyřazení, ale brazilští fotbalisté na "svém" mistrovství světa pokračují dál. Šťastně přemohli Chile a jsou mezi nejlepšími osmi. Víc než slova chvály je však znovu slyšet kritika, podobně jako po předchozích zápasech.

Júlio César a Neymar. foto: Reuters

Hra, která nebaví. Upracovaný výkon bez nápadu. V útoku málo invence, překvapivých řešení. To už tady bylo především po remíze s Mexikem či výhře z nafilmované penalty nad Chorvatskem.

Za ne příliš přesvědčivými vystoupeními stojí jeden zásadní důvod: Brazilci nemají silnou generaci. Styl "všechno na Neymara, on to nějak zařídí", ne vždy funguje.

Je špatně, když hra stojí na jediném hráči, ale dvaadvacetiletý mladík je mezi dnešními "průměrnými" Brazilci výjimkou.

Záložníci, kteří by mu měli v ofenzivně pomoci, jsou buď z formy, nebo na víc nemají. Ramires, Willian ani Oscar nejsou nepostradatelnými oporami v Chelsea. Paulinho z Tottenhamu? Kdeže. Krajní beci Alvés a Marcello zaostávají za svými výkony z Barcelony či Realu. A útočník Fred? Jestli se bude vyhlašovat nejhorší hráč šampionátu, patří mezi kandidáty.

Kritiku je však nutno také ubrat. Vyhráli skupinu a v osmifinále zvládli penaltový rozstřel. Jaký tlak v té chvíli na střelce asi musel být, když celá země bere jen zlato?

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...