Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Dvojnásobný vítěz. Maslák si porážky nepřipouští

Sport

  6:00
PRAHA - Jediný Evropan ve finále čtvrtky, jediný běžec bílé pleti, který zaklekl do bloků v sevření čar. A jediný s již tradičními rukávy na předloktí. Český sprinter Pavel Maslák se od svých soupeřů i reprezentačních kolegů liší v mnohém, ale vítězem se stal již před startem. Chci medaili, už mám něco za sebou. Přece neřeknu, že chci být pátý, prohlásil svěřenec trenéra Dalibora Kupky před odletem na halové mistrovství světa v Sopotech.

Pavel Maslák se raduje z titulu halového mistra světa foto: Reuters

Žádná slova o touze dostat se do finále, a pak se uvidí. Prostě řekl, o co mu jde, a pak to udělal. Kouč o něm tvrdí, že je mimozemšťan, protože si z velkých jmen nic nedělá a překážky si nepřipouští.

Ví, co říká, vždyť jeho třiadvacetiletý svěřenec už má ve sbírce titul mistra Evropy z letního šampionátu v Helsinkách 2012, stejně jako loňské prvenství z evropské haly. Už dávno také vymazal z tabulek letité domácí rekordy slavného Karla Koláře.

Maslák, který v Sopotech přivítal v síni slávy i bronzového tyčkaře Jana Kudličku a jeho kolegyni Jiřinu Svobodovou, jež se ozdobila stříbrem, dobře ví, že jeho halový titul je sice hezký, ale v hlavní sezoně, kdy se bude potýkat s ještě větší záplavou sprinterů tmavé pleti, to bude zase jiná liga. Ale on už si zase bude vědět rady. Potom bude trojnásobným vítězem.