Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Tipovačku ovládl desetiletý Victor, vsadil i na Torrese

Sport

  11:27
V konkurenci téměř dvou tisíc soupeřů dokázal být nejlepší. Desetiletý Victor Andres Sklenka ovládl tipovací soutěž serveru Lidovky.cz Trenér na Euru. Celý šampionát věřil svému oblíbenému Španělsku, což se mu nakonec vyplatilo.

Trenér týmu na Euro 2012 foto: Lidovky.cz

Španělé jsou mistři Evropy. Věřil jste jim již před turnajem?
Ano, věřil jsem jim od začátku. Je to totiž můj nejoblíbenější národní tým hned po tom českém. Proto jistě nikoho nepřekvapí, že na klubové úrovni jsem fanouškem FC Barcelona. Španělsky mluvící týmy proto, že jsem z poloviny Peruánec. Navíc jsem se narodil v Santiagu de Chile.

Více o tipovací soutěži Trenér na Euru 2012

Překvapil vás postup Italů do finále?
Musím přiznat, že ano. Na Euru ale opravdu zahráli skvěle. Líbila se mi především jejich útočná hra v podání Maria Balotelliho a Antonia Cassana. Je však třeba přiznat, že Italové těžili hlavně z velmi efektivní činnosti v záloze Andrei Pirla. Svojí hrou si finále určitě zasloužili.

Victor Andres Sklenka

I když Italové hráli atraktivní a útočný fotbal, na vítěze jste tipoval Španěly?
Jednoznačně jsem věřil v sílu Španělů. Vždyť šlo de facto o společný tým dvou klubových evropských velikánů - Realu Madrid a Barcelony. V mé sestavě na finále nebyl ani jeden Ital. Byl jsem přesvědčen o výhře Španělska minimálně o dva góly. Výsledek ukázal, že úřadující mistři světa i Evropy neměli na letošním šampionátu konkurenci. Vyhráli třetí velký fotbalový svátek za sebou a navíc se Iniesta stal nejlepším hráčem mistrovství.

Nejlepším střelcem se nakonec stal Španěl Torres, i když ve většině utkání pouze střídal. Měl jste ho v nominaci? Nasazoval jste ho do základní jedenáctky?
Torres patří dlouhodobě k mým preferovaným hráčům. Sleduji jeho výsledky a těší mě jeho úspěchy. Proto jsem byl přesvědčen, že v tom bude pokračovat i na Euru. Nasazoval jsem ho do základní sestavy prakticky v každém kole.

Vítězná nominace

  • Brankáři: Iker Casillas, Petr Čech, Gianluigi Buffon, Manuel Neuer
  • Obránci: Gerard Piqué, Sergio Ramos, Philipp Lahm, Álvaro Arbeloa, Bruno Alves, Ashley Cole, Patrice Evra
  • Záložnící: Cesc Fábregas, Xavi, Mesut Özil, Andrés Iniesta, David Silva, Samir Nasri, Xabi Alonso, Bastien Schweinsteiger, Tomáš Rosický, Rafael Van der Vaart, Wesley Sneijder, Juanfran
  • Útočníci: Mario Goméz, Cristiano Ronaldo, Robin van Persie, Lukas Podolski

Nizozemci, další favorité turnaje, naopak nepostoupili ani ze základní skupiny.
Zklamali mě. Věřil jsem, že postoupí minimálně do vyřazovacích bojů. Proto jsem měl v nominaci tři Nizozemce - Robina van Persieho, Wesleyho Sneijdera a Rafaela Van der Vaarta. Hned první prohra s Dánskem už však naznačila, že nepřijeli na Euro v dobré formě a především herní pohodě. Další utkání to jen potvrdila.

Mrzí vás zpětně, že jste někoho v nominaci třeba opomněl?
Mohu litovat snad jen toho, že jsem do nominace nedal alespoň Pirla a Balotelliho. Na druhé straně však by to nabouralo moji výchozí herní strategii, kdy jsem spíše vedle Španělů upřednostňoval Němce.

Jak hodnotíte tipovací soutěž?
Jsem velmi spokojen. Nejenže zatraktivnila sledování jednotlivých utkání na Euru, ale navíc nám všem účastníkům dala možnost porovnávat se mezi sebou. Především jsem soutěžil s tatínkem, který v době zahájení mistrovství pobýval v Jižní Koreji, kde pracuje. A tato soutěž byla předmětem našich každodenních rozhovorů mezi Evropou a Asií. Byl také první, kdo mi gratuloval k vítězství. Jako hlavní připomínku mám nutnost registrace u sázkové kanceláře Tipsport, neboť mnozí neplnoletí tak nemohou učinit, tudíž jsou diskriminováni ve srovnání s ostatními.

Anketa

Kterou tipovací soutěž byste chtěli hrát příště?

Ligu mistrů 220
Evropskou ligu 8
Fotbalovou Gambrinus ligu 320
Hokejovou extraligu 76
NHL 29
KHL 11
Kombinaci více soutěží 17

Kterou ligu byste nejraději hrál příště?
Do další soutěže se určitě přihlásím. Spíše bych uvítal fotbal než hokej, ale není pro mě důležité, jestli to bude naše liga či Liga mistrů. Jsem náturou sportovec a velmi soutěživý typ. Hraji totiž závodně fotbal a tenis. Na další tipovací soutěž se budu těšit.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...