Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Jágr ukazuje českou kabinu. Všechno řeší koutek starších, říká

Sport

  11:18
SOČI - Odtud budou čeští hokejisté vyrážet do olympijských bitev. Poprvé už dnes od 18 hodin k zápasu se silným Švédskem. Nahlédněte do jejich šatny na stadionu Bolšoj v Soči a zjistěte, jaký je v ní zasedací pořádek. Role průvodce se zhostil Jaromír Jágr, který video z české kabiny zveřejnil na svém facebooku.

Tady sedí Jaromír Jágr foto: MAFRA

Bude to velice důležitý koutek české kabiny. Z jedné strany v něm budou trůnit Petr Nedvěd, Tomáš Kaberle a kapitán Tomáš Plekanec. Ze druhé si přisedne legendární Jaromír Jágr, jenž bude mít po pravé ruce Marka Židlického a Patrika Eliáše, parťáky z New Jersey. Rada starších tedy sídlí v rohu. "Tady to všechno vzniklo a všechno se řeší. Kapitán (Plekanec), já a Židla (Židlický)," ukazuje Jágr na videu.

Hokejisté jsou rozmístěni tak, že vedle sebe obvykle najdete dobré kamarády. Kladenské hnízdo tvoří podobně staří (nebo spíš mladí) gólman Pavelec s útočníky Voráčkem a Frolíkem. "Tady jsou mladý pušky z Kladna," říká Jágr, když prochází kolem.

Dokonce i v šatně jsou nerozlučně spojeni obránci Barinka s Krajíčkem, které kouč Hadamczik nominoval hlavně kvůli jejich sehranosti. Sousedy jsou Gudas s Palátem, mladíci z Tampy, a pochopitelně i bratři Michálkovi.

Jaromír Jágr a fyzioterapeut Pavel Kolář

Všichni tři brankáři byli vystrčeni na kraj, aby vedle sebe měli volno a mohli si o stěnu opřít betony.

Místnost působí docela útulně, je prostorná a stylově vyzdobená nápisy a státními znaky. "Nic nám nechybí," tvrdí gólman Jakub Kovář. "Máme všechno, co potřebujeme."

Zadák Tomáš Kaberle přirovnává přidělenou kabinu k těm, které v arénách NHL obývají hostující mužstva.

"Je fajn, že na sebe všichni vidíme," říká. "Že nechybí televize, na které nám trenér při poradách může pouštět videoklipy. Zázemí je vůbec výborné. Celá hala je pěkná. V tom problém nebude. Teď ještě aby nám to šlo na ledě. Už brzo na to vlítnem."

Autoři:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...