Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Švýcaři hledají ideální čokoládu. Netloustne se po ní a nerozpouští se

Máme-li věřit švýcarským badatelům, pak by čokoláda, která se teplem rozpouští a lepí se nepříjemně na prsty, mohla být brzy jen špatnou vzpomínkou. Vědci usilují o ideální čokoládu, nejen chudou na kalorie, ale především schopnou odolávat teplotám dosahujícím až 55 stupňů Celsia, napsala agentura AFP.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

prašť jako uhoď

25. 8. 2009 12:16
Čokoláda s lanolínem?

V rovníkové Africe se jim i tak rozpustí. Kvůli vysoké vzdušné vlhkosti.

0 0
možnosti

jardas

25. 8. 2009 12:10
Nejlepší je stejně

Orion na vaření!

0 0
možnosti

Johnie Walker

22. 8. 2009 1:04
Čokoláda

je z kakaa, tuku, sušeného mléka a cukru. Teplem se rozpouští jen tuk. Stačí tedy najít takový, který taje při teplotě vyšší, než je teplota těla. Takový tuk nemá žádnou chuť a není stravitelný, pokud náhodou není rozpustný ve vodě. A není ani z žádné rostliny anebo živočicha. Snad z výjimkou vorvaně, případně včel.

0 0
možnosti

Claire

18. 8. 2009 13:38
zbytečná práce

No..nevim. Podle mě se čokoláda musí rozpouštět, bez toho to není ono. To mám pak pocit, že jsem jedla umělou hmotu, což u levných čokolád není tak daleko od pravdy. Jéžíšííí, ať nechají čokoládu čokoládou a jdou dělat něco užitečnějšího.Třeba aby pytíkový polívky nechutnaly jako hadr na podlahu.

0 0
možnosti

nn

18. 8. 2009 13:56
Re: zbytečná práce

Presne tak. Cokolada se musi rozpoustet. To ji chteji v puse bez rozpusteni chroupat jak suchary? Ostatne Nestle nemusi nic vymyslet, ve svem ceskem Orionu uz nerozpustnou ztuzenou gumovou hnusotu vyrabi, ta se nerozpusti ani na Sahare. A ze svycarskych cokolad se tem patricim pod Nestle (napr. Cailler) taky vyhybam, doporucuji Favarger nebo Villars.

0 0
možnosti

mmf

18. 8. 2009 10:18
stačilo by , kdyby švýcarské banky

oznámily jména všech zlodějů z českozlodějska , kteří u nich mají ulité miliardy z  kruponové privatizace a všech následných dvaceti "od práva osvobozených let " . Bylo by to počteníčko jak na Strém Bělidle a i Viktorka by ožila a vyplavala  ze splavu  a rovnou vstoupila do  TOP 009  .

Ta čokoláda je asi životně důležitá pro ty , co trpí průběžně laxírkou.

0 0
možnosti

ffm

18. 8. 2009 14:38
Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky

Běž dělat něco užitečného, demente. A na čtení si kup knížky.

0 0
možnosti

Daniela

18. 8. 2009 10:04
Hořká čokoláda

docela ujde. Nežmoulá se furt jak svačina, ani v holých rukou, ale mlsá po dílcích ze staniolu.

0 0
možnosti

Jirka

18. 8. 2009 9:48
Milka se nedá jíst, je jak mýdlo

doufám že to nebude něco podobného...

0 0
možnosti