4. února 2018 6:25 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Tatarák bez masa? Vyzkoušejte ten z červené řepy se sardinkami

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 8Diskuse
Tatarák z řepy, ananas s kari a sardinky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Tatarák z řepy, ananas s kari a sardinky | foto: Mlýnec

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marka Šády z restaurace Mlýnec na tatarák z řepy se sardinkami a ananasem.

Tatarák z řepy, ananas s kari a sardinky

Tatarák z řepy

  • 600 g řepy 
  • 60 g koriandru
  • 40 g šalotky 
  • 1 ks limetky
  • 20 g sojové omáčky 

Řepu omyjeme a zabalíme  do alobalu a pečeme na 180 stupňů asi hodinu. Pak řepu necháme vychladnout a nakrájíme ji na kostičky. Koriandr, šalotku, limetkovou šťávu a sojovou omáčku vymyixujeme dohladka a přepasírujeme. Kostočky z řepy zamícháme s rozmixovaným koriandrem. 

Sardinky

  • 200 g sardinek
  • 2 citrony 
  • 20 g mouky
  • 50 g panka
  • 1 vejce
  • 2 dcl oleje

Sardinky očistíme, vyšťavíme citrony. Očištěné sardinky vložíme do citronové šťávy a necháme marinovat dvě hodiny. Pak je vyndáme, osušíme, posolíme a obalíme v mouce, vajíčku a panku. Oablené sardinky smažíme v oljei do křupava. 

Marinovaný ananas s kari

  • 240 g ananasu
  • 10 g kari 

Ananas očistíme, vykrojíme kuličky vykrajovátkem a zybylý anas vyfrešujeme. Do ananasové šťávy přidáme kari a dobře zamícháme. Směs vložíme do vakuovacího pytle , přidáme vykrojený ananas a zavakuujeme. Necháme marinovat v chladu asu hodinu. 

Lidovky.cz
  • 8Diskuse




Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?
Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?

Když jsem u nás v kanceláři řekla, že chystám článek o příhodách z dětství, spustila se lavina vzpomínání. Redakce se smíchem rázem otřásala v základech. Jedna si ostříhala řasy, druhá si touhu po papouškovi splnila v bažantnici, třetí nutila mladší sestru jíst mrtvé mouchy… a to není zdaleka všechno!