Protože prý obliba koktejlových party v New Yorku a Londýně stoupá, má nový nápoj velkou šanci uspět.
Kypr je koktejly proslulý, zatím nejslavnějším výtvorem tamních barmanů byl koktejl Brandy Sour, jehož základem je brandy a citronová šťáva. Koktejl poprvé připravil ve 30. letech minulého století jistý kyperský barman pro egyptského krále Farúka, který byl tehdy na středomořském ostrově na návštěvě.
Mámivá chuť dezertního vína
Podle expertů je klíčem k předpokládanému úspěchu koktejlu Fire and Forget sladké dezertní víno Commandaria, které na Kypru vyrábějí už od antických dob. Commandaria se sice používá spíš při náboženských obřadech, ale její mámivou chutí prý nepohrdnou ani příznivci zcela pozemských rituálů.
Tikasův koktejl se připravuje ve dvou oddělených nádobách. V jednom šejkru se smíchá kyperské hroznové brandy Zivania s dezertním vínem, pomerančovou šťávou a růžovým sirupem, v druhém pak anýzovka Ouzo, pomerančový likér a pomerančová šťáva. Obě směsi se odděleně vlévají do sklenice a ozdobí mátou a jahodami.