Lidovky.cz

Kam na víkend? Na zabijačku nebo pálenku

Jídlo

  7:00
PRAHA - Zabijačkové lahůdky, košt tradičních pálenek a bramboráků nebo masopustní průvod. Poslední lednový víkend nabízí milovníkům dobrého jídla a pití řadu lákadel.
Jitrnice (ilustrační foto).

Jitrnice (ilustrační foto).

Pokud vás přepadne chuť na tradiční české zabijačkové delikatesy, už v pátek se v karlínské vinotéce Správná adresa pořádají Zabijačkové vepřové hody.

Po celý den budete mít možnost si pochutnat si na domácím ovaru, zabijačkovém guláši, jitrnicích, jelitech nebo tlačence. Zapíjet je budete moci nápojem dle svého výběru, ať již kvalitním vínem, kvasnicovým speciálem nebo se můžete zahřát poctivou meruňkovicí.

Slivovice

Příznivci tvrdého alkoholu také jistě potěší sobotní Košt slovácké slivovice a jiných destilátů v Bukovinech u Kyjova. Na ochutnání tam bude připraveno 1440 vzorků domácí slivovice a jiných destilátů od místních malopěstitelů.

Jako hlavní občerstvení bude připraven kančí guláš. Ubytování, vstup na košt, ale také další zajímavý program nabízí místní areál Bukovanského mlýna, který je postaven v tradičním stylu moravského Slovácka.

Tradiční moravské pálenky můžete ochutnat také v sobotu na Zlínsku na jubilejním desátý Tlumačovský košt pálenek a košt bramboráků v obci Zábraní.

Bramborák

Blíží se čas masopustu a divokých karnevalů. Vezměte proto masopustní masky a vyražte tuto sobotu do Let u Dobřichovic na masopustní průvod. Čeká vás bohatý doprovodný program včetně soutěží a živé hudby.

Průvod končí svoji pouť v pivovarské restauraci MMX. Jeho součástí bude i soutěž o nejnápaditější masku, skupinovou a dětskou masku

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.