Lidovky.cz

Prague Food Festival: co uvaří špičkoví šéfkuchaři?

Jídlo

  13:30
Žabí stehýnka, ujgurské koření, ravioli z ananasu či smažené střevlíky. Na všechny tyto delikatesy láká květnový Prague Food Festival. Jeho letošní moto je „Mysli globálně, papej lokálně“, proto kromě exotických jídel ochutnáte i českou kuchyni od špičkových šéfkuchařů.

Prague Food Festival. foto: Lidové noviny

Gastronomická událost roku proběhne poslední květnový víkend (25. - 27. května) v Královské zahradě Pražského hradu. Přichystáno je 50 gastronomických stánků, 3 velkokapacitní degustační stany a přes 500 míst k sezení.

Jaké jsou další novinky? Pavel Maurer odpovídal on-line

Pavel Maurer každoročně sestavuje žebříček nejlepších restaurací v Česku Grand Restaurant.

Pavel Maurer nejraději vaří jídla, kde je česnek, olivový olej a chilli. A co chystá na letošní Prague Food Festival? "Letos vchceme ukázat, že jsme se poučili z nedostatků loňska. Takže nabídneme jiný systém stolování a nabitý program" říká. 

Odpovědi Pavla Maurera si můžete přečíst ZDE

Aby organizátoři předešli frontám, vstupenky se prodávají v předprodeji. Na adrese www.praguefoodfestival.cz si už nyní můžete koupit zvýhodněnou vstupenku za 400 korun, která zahrnuje 150 korun vstup a 250 korun balíček 10ti Grandů na základní ochutnávku. Na místě pak bude stát 450 korun. Pro první tři tisíce hostů, které využijí předprodeje, je navíc připraven dárek.

A na co se můžete těšit? V rámci třídenního svátku jídla ochutnáte lahůdky od desítek nejlepších restaurací z Maurerova výběru Grand Restaurant 2012. Z letošní vítězné TOP 10 se účastní Radisson Blu, Alcron a La Rotonde, V Zátiší, Chateau Mcely, Piano Nobile a absolutní vítěz Terasa U Zlaté studně. Nově na festivalu poznáte třeba Aureole, Na Kopci, Chateau St. Havel, U koně, La Cucina Boscolo a další.

Prague Food Festival.

Čekají vás gastro-hvězdy jako jsou Riccardo Lucque, Zdeněk Pohlreich, Filip Sajler, Titus Eliáš, táta a syn Sapíkové, Roman Paulus, Milan Hořejš, Jiří Král, Tomáš Kalina, Roman Dolejš, řezník František Kšána, sommeliér Tomáš Brůha či trojnásobný vítěz Mistrovství ČR sommeliérů.

Součástí festivalu budou i gastronomické workshopy, ochutnávky zdarma a soutěže o hodnotné ceny ke konzumaci. K tomu všemu bude hrát příjemná hudba v podání kubánských muzikantů, tančit se bude i flamenco. A i děti si přijdou na své - dětský koutek bude doplněn o kuchařskou školu, kde bude profesionální kuchař s pomocníky učit děti jednoduchým a zdravým receptům.

Zajímá vás více? Ptejte se zakladatele a pořadatele festivalu. Odpoví v pátek ve 14:00 hodin. Své dotazy můžete pokládat ZDE

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.