Lidovky.cz

OBRAZEM: Jak chutná jídlo ve výšce 50 metrů?

Jídlo

  18:00
PRAHA - Přes 400 lidí o tomto víkendu zjistí, jak chutná jídlo několik desítek metrů nad zemí. Firma na zážitky Allegria na Alšově nábřeží v centru Prahy otevřela takzvanou Restauraci v oblacích.

Přípitek v několika desítkách metrech nad zemí. foto: ČTK

Její hosté si tak budou moci na speciální plošině ve výšce 50 metrů vychutnat menu šéfkuchaře restaurace Cottocrudo hotelu Four Seasons.

Hodinový zážitek

Zážitek stojí 3500 korun pro jednoho člověka. Na plošinu o délce devíti a šířce pěti metrů se vejde 22 hostů. Všichni jsou při jídle připoutáni pásy. Pět tun vážící plošina se do výšky dostane pomocí speciálního jeřábu. Netradiční zážitek trvá přibližně hodinu.

"Víme, že tohle je ve světě, především třeba v Německu, strašně moc oblíbená věc, která se tam pořádá téměř každý víkend. Říkali jsme si, že je hrozná škoda, že si to v Čechách ještě neměl nikdo možnost vyzkoušet," řekla spolumajitelka pořádající společnosti Linda Vavříková. Podle ní se akce připravovala zhruba půl roku.

Plošina nejdříve vyjede s předkrmem do padesátimetrové výšky, poté se musí vrátit na zem pro hlavní chod a dezert. Stoupat bude o víkendu s různými hosty celkem dvacetkrát.

"Menu je koncipováno od kuchaře z Four Seasons, aby to byl i gurmánský zážitek," podotkla Vavříková. Hosté si mohou zvolit ze dvou typů pokrmů. Vegetariánský obsahuje lasagne s chřestem, masový telecí líčka.

O tuto formu stolování s výhledem na Pražský hrad byl podle Vavříkové veliký zájem, a proto chce společnost nabídku letos ještě minimálně jednou zopakovat. Firma Alegria nabízí přes 350 zážitků, z toho 60 se týká gastronomie.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Nabízí také například seskok padákem, lekce golfu, jízdu v terénním vozidle nebo let akrobatickým letadlem. Působí na českém i slovenském trhu.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.