Lidovky.cz

Hledáte moderní český hostinec? Zkuste restauraci U Vodoucha

Česká kuchyně

  7:00
Hostinec U Vodoucha najdete na rohu Bořivojovy a Jagelonské ulice v té části Žižkova, která vypadá už jako Vinohrady. Interiér není nikterak nákladný, dřevěné židle a stoly v neurčitém retrostylu začátku minulého století, stěny plné starých fotografií, dokumentů a cedulí, nechybí ani chmelové girlandy pod stropem, všemu ovšem dominují křiklavé barvy válečkové malby na stěnách.

Restaurace U Vodoucha. Najdete tu české pivo, českou kuchyni a dobře naladěnou obsluhu. Jejich souhru může závidět i útočná hokejová formace foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Výsledkem je překvapivě veselá atmosféra. Nabídka tu stojí pevně na třech pilířích – české pivo, česká kuchyně a dobře naladěná obsluha. Jejich souhru by mohla závidět leckterá hokejová útočná formace. Na sedmi pípách se tu točí piva z malých a středních pivovarů, sestava se pravidelně obměňuje. Z těch aktuálních nejvíce zaujala Klášterní kvasnicová 11°, Břevnovská IPA a Sklepní Princ 10°. 

ČTĚTE TAKÉ:

Pojetí české kuchyně tu dokazuje, že ještě rozhodně nepatří do muzea. Stálá nabídka se prezentuje bez knedlíků a omastku. Znamenitá hovězí líčka na víně a zelenině (250g, 139 Kč) se šťouchaným bramborem stejně jako kachní prsíčko z farmářského chovu s redukcí z červeného vína, medem a slaninou (200 g, 155 Kč) s bramborem opečeným, nenechají nikoho na pochybách, že kuchaři přes rameno spokojeně nahlížela samotná Marie Sandtnerová.

Vpolední nabídce pak jsou již tradiční pokrmy jako hovězí maso na houbách nebo vepřové po šumavsku, za pozornost stojí i chuťovky „mezi pivo“ – Loštické tvargle v pivním těstíčku a slanině rozhodně nezklamaly.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.