Lidovky.cz

Recepty nejlepších restaurací: zámecká oáza Chateau Mcely

Jídlo

  15:01
Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

Piano Nobile, Chateau Mcely/ Pstruh s místní sádky s petrželovo-cibulovým pyré foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková

Piano Nobile Chateau Mcely

Pstruh z místní sádky s petrželovo-cibulovým pyré, zeleninovými soudky a lehkou šafránovou omáčkou (10 porcí)

Filety z deseti pstruhů, olivový olej, sůl pepř - Vykostěné filety opečeme na olivovém oleji

Pyré
100 g petržele, 100 g cibule, sůl, pepř

Zeleninu nakrájíme na kostičky a pečeme pod pokličkou asi ¾; hodiny při 180°C. Potom vše rozmixujeme.

PSALI JSME:

Zeleninové soudky
Mrkev, petržel, cuketa

Ze zeleniny vyřízneme malé soudky. Mrkvové a petrželové dáme vařit do poloměkka v kuřecím vývaru potom je i s cuketami orestujeme v olivovém oleji a nastrouháme na ně citrónovou kůru.

Šafránová omáčka
½; litru mrkvového freše, ½; l bílého vína, 2 šalotky, 1 l rybího vývaru, 2 větvičky tymiánu, 1 oloupaný citrón, větší špetka šafránu

Směs na mírném ohni pomalu redukujeme asi na třetinu obsahu, přecedíme a dochutíme solí a pepřem.

Edice 101 Lidových novin

101 nejlepší recepty

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.