Lidovky.cz

Recepty nejlepších restaurací: co vaří v nejlepší restauraci

Jídlo

  15:09
Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám postupně odkrýval recepty vyhlášených kuchařů. Jak a co vaří v nejlepší restauraci Koishi Fish & Sushi?

Koishi fish & Sushi/ Halibut s dýňovým pyré a pěnou z kokosového mléka a jasmínová rýže foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková

Koishi Fish & Sushi

Halibut s dýňovým pyré, marinovanou dýní a pěnou z kokosového mléka a jasmínové rýže (10 porcí)

Ingredience:
Halibut 1500 g, Olivový olej 100 g, sůl, pepř

Halibuta osolit, opepřit a upéct na olivovém oleji

Dýňové pyré s curry
Máslo 100 g, šalotka 2 ks, středně velká dýně Hokkaido, bílé víno 200ml, smetana 100 ml, 2 čajové lžičky curry, cukr, sůl

ČTĚTE TAKÉ:

Na másle zpěnit šalotku, přidat dýni nakrájenou na kostky a spotit ji, přidat curry, zalít bílým vínem a svařit. Přidat smetanu, cukr, sůl a rozvařit a potom rozmixovat na pyré

Marinovaná dýně
Středně velká dýně Hokkaido, vinný ocet 350 ml, šampaňské 350 ml, kuřecí vývar 200 ml, 5 čajových lžiček curry, cukr 350 g, sůl

Dýni nakrájet na špalíčky, zavařit všechny suroviny a dýni krátce povařit na skus

Pěna z kokosového mléka a jasmínové rýže
Máslo 100 g, dvě šalotky, jasmínová rýže 150 g, bílé víno 400 ml, kuřecí vývar 800 ml, kokosové mléko 800 ml, smetana 400 ml, šťáva z jedné lunetky, citronová verbena, jedna lžička třtinového cukru

Šalotku a jasmínovou rýži spotit na másle, zalít bílým vínem a svařit. Přidat kuřecí vývar a kokosové mléko a povařit deset minut. Dochutit limetkovou šťávou, třtinovým cukrem a citronovou verbenou.

Edice 101 Lidových novin

101 nejlepší recepty

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.