Lidovky.cz

La Gare: zkuste kohoutka na víně nebo cibulačku se sýrem

Jídlo

  7:00
Pokud máte rádi, když se vám při večeři po celou dobu věnuje jeden číšník či servírka, ve francouzské braserii La Gare se budete trochu ošívat. U stolu se vám jich totiž v průběhu večera může vystřídat třeba šest. Budou ale milí, pozorní a povětšinou i zpravení o práci svých kolegů, kteří se u vás zastavili dříve, takže žádný strach.

Kolem poledne podobný poklid v La Gare nezažijete, oběd francouzské chuti sem láká spousty strávníků foto: MAFRA - Tomáš Krist

Interiér je příjemně zabydlený, bílé stěny, tmavé stoly a červenou kůží potažené lavice, to vše rozdělené do tří zhruba stejně velkých částí. Ospalou atmosféru jihofrancouzského venkova však nečekejte.

Alespoň ne v době obědů – to vás sotva někam usadí a hučí to tu jako v úle. Jako jídelní lístek slouží prostírání na stole a nechybí na něm foie gras ani kohoutek na víně. V poledne najdete na stole ještě proměnlivé denní menu a obsluha vám nabídne i skoro k neučtení dlouhý vinný a nápojový lístek. 

ČTĚTE TAKÉ:

S výběrem vína si klidně nechte poradit, rozhodně ale ochutnejte cibulačku zapečenou pořádnou vrstvou sýra. Já sem na ni chodím i uprostřed léta, ale teď v lednu je to ještě větší radost. Jen kdyby ta malá mistička nestála 95 korun... Z hlavních jídel určitě stojí za pozornost mušle – a vlastně jakékoli ryby či plody moře (cca 250 Kč), salátomilové ať vyzkouší Caesar s kuřetem (225 Kč).

Pokud budete mít po vánoční cukrové náloži chuť i na dezert (porce jsou spíš menší, takže vám místo určitě zbude), vybírejte spíš z těch z denní nabídky. Zatímco polévky z denního menu jsou tak trochu ruleta, u sladkostí je tomu přesně naopak. 

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.