Lidovky.cz

Upečte si velikonoční medovníčky. Jsou hned měkké

Jídlo

  7:00
Chcete letos koledníkům nabídnout něco jiného než obligátní čokoládové figurky? Zkuste připravit obdobu klasických perníčků, z těsta na medový dort. Malé medovníčky jsou hned po upečení měkké, takže je můžete péct klidně na poslední chvíli.

Upečete si na Velikonoce malé medovníčky. foto: Michaela Černá, Lidovky.cz

Medové velikonoční perníčky

  • 500 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 160 g cukru
  • 100 g medu
  • 2 vejce
  • 2 rovné kávové lžičky jedlé sody
Upečete si na Velikonoce malé medovníčky.
Upečete si na Velikonoce malé medovníčky.

Med, cukr, máslo a vejce dáme do vodní lázně a šleháme, dokud se ingredience nerozpustí. Poté přidáme jedlou sodu a zašleháme ji. Směs po chvíli zhoustne do pěny. Sundáme z vodní lázně a přidáme přesátou hladkou mouku. Zaděláme těsto a dáme ho na hodinu do lednice. Vy vychlazení rozkrojíme na čtyři díly, postupně válíme a vykrajujeme perníčky.

Upečete si na Velikonoce malé medovníčky.

Pečeme asi 8 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Perníčky zdobíme klasickou bílkovou polevou (utřeme 1 bílek, 150 g moučkového cukru, lžičku citrónové šťávy). Vajíčka můžeme ozdobit i žloutkovou polevu. Na ni utřeme 2 žloutky se 100 g cukru moučky.

Velikonoce na serveru Lidovky.cz

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.