Lidovky.cz

Ochutnejte štíra. Prague Food Festival láká na speciality

Jídlo

  7:00
Srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinka s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem. Na všechny tyto delikatesy láká květnový Prague Food Festival s mottem "Nejezte blbě!". Kromě exotických jídel ochutnáte i speciality českých špičkových šéfkuchařů.

Prague Food Festival. foto: Lidové noviny

Gastronomická událost roku proběhne poslední květnový víkend (24. - 26. května) v atraktivním prostředí Královské zahrady Pražského hradu. Prague Food Festival nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál v jednu velkou kuchařskou školu.

Vstupenky

Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Základní cena v předprodeji činí 400 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma. Předprodej probíhá od 1. dubna na www.praguefoodfestival.cz

Své workshopy přímo ve stáncích uskuteční například držitel michelinské hvězdy Roman Paulus, porotce z kulinární soutěže MasterChef Jiří Štift a Ondřej Slanina známý z televizního pořadu Kluci v akci. Jiří Voráč bude hovořit o výskytu a sběru lanýžů a jejich významu v gastronomii, Marek Fichtner z restaurace Le Grill & Garden@Kempinski uspořádá zahradní grilování a Jan Štěrba z Chateau Mcely poradí, jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do deseti minut.

Novinkou letošního festivalu je "pikniková louka" a zastřešené degustační zóny u každého stánku restaurace. Zájemci si mohou koupit lístky na nový program v Míčovně, kde budou probíhat nejenom kurzy vaření, ale i řízené degustace vína, piva, vody, rumů a koňaků.

A co také ochutnáte? Přes čtyřicet dní stařený nízký roštěnec z plemene "Čestr", jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem a další delikatesy. Nejexotičtějším pokrmem budou letos štíři.

Pokud vás zajímá více, zeptejte se zakladatele a organizátora Prague Food Festivalu Pavla Maurera v on-line rozhovoru. Otázky můžete pokládat ZDE.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.