Lidovky.cz

La Gastronomia Ligure: italská lekce rozmanitosti

Jídlo

  15:00
Na Jenerálce uprostřed Šáreckého údolí najdete na prostranství, které by se při troše snahy dalo nazvat návsí, přízemní objekt. Z jedné strany tradiční pohostinství, z druhé italská restaurace. Jako by se tu potkala minulost s přítomností.

Přímo v lokále se vedle stolů pro hosty nacházejí také stojany s originálními italskými potravinami a pult s lahůdkami foto: MAFRA - Tomáš Krist

La Gastronomia Ligure nabízí tradiční italské speciality, na jejichž přípravu osobně dohlíží šéfkuchař Davide Lagomarsino. Ten svou osvětovou misi bere skutečně vážně. Pravidelně tu pořádá kurzy vaření, zároveň je restaurace spojena s obchodem s italskými surovinami, ingrediencemi i vínem.

V lokále, který nabízí pohled do kuchyně, se tak vedle sezení nacházejí také stojany s originálními italskými potravinami a pult s lahůdkami, kde dostanete vše: od raviol přes saláty až po italský chléb focaccio.

ČTĚTE TAKÉ:

Menu je úsporné – devět položek (včetně předkrmů), které se občas obměňují. Jako první jsme ochutnali grilovaný chřest se špekem, gorgonzolou a balzamikovou redukcí s lanýžem (169 Kč), dále pak bramborové nočky s jehněčím ragú (199 Kč) a grilované jehněčí kotlety s omáčkou z medu, pepře a chili (394 Kč). Jídla opravdu nepostrádala vizuální ani chuťový italský šarm a hravost. Tady se nehraje žádné catenaccio, ale přímý útok na chuťové buňky.

Podnik nabízí veliký výběr italských vín především z Toskánska, pivo tu dostanete třetinkové lahvové z Rakovníka a plechovkový Birell. S KÝM: s rodinou na výletě Šáreckým údolím nebo s kýmkoli, kdo se chce potěšit rozmanitostí italské kuchyně.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.