Lidovky.cz

Restaurace Everest: skvělá indie na špatné adrese

Jídlo

  7:00
Nesídlí zrovna na vybrané adrese. V bloku činžáků na plzeňské Roudné se trochu ztrácí a malůvka na čelní zdi ještě pořád láká do „rybářské krčmy“, která tu bývala před lety. Přesto si indickonepálská restaurace Everest nemůže na malou návštěvnost stěžovat.

Restaurace Everest: skvělá indie na špatné adrese

To, co jí chybí, pokud jde o první dojem, totiž bohatě vynahrazuje po ostatních stránkách. Interiér nijak nevybočuje z rámce daného žánru, ačkoli bývalou rybárnu v sobě nezapře. Nepálská obsluha je asijsky ultramilá a bez potíží se ní domluvíte česky. Hned při vstupu zaměstnáte hlavně svůj nos: z kuchyně se kromě indické hudby line i (ne)zvyklá intenzivní vůně exotického koření.

ČTĚTE TAKÉ:

Stejně podmanivé jako obsluha a vůně ve vzduchu je i jídlo. Výběr toho pravého může být pro ty, co s indickou kuchyní teprve koketují, malým dobrodružstvím. Spokojeni budou vegetariáni a samozřejmě ti, co rádi pálivé.

Pokud se však ve všech těch tandoori, thali a masala ztrácíte, dejte na slova mé kamarádky, která pro mě tenhle skvělý podnik kdysi objevila: „Korma je nejvíc,“ říká. Jemnou omáčku tohoto názvu můžete dostat s jehněčím, kuřecím, vepřovým či rybím masem (125–159 Kč, v závislosti na druhu masa). Stejně jako všechny ostatní „eintopfy“ vám ji přinesou na hlubokém tácku ohřívaném svíčkou. Jako přílohu zkuste vrstvené placky (35 Kč) a úplně nakonec gulab jamun (30 Kč), kuličky ze sušeného mléka ve sladké omáčce.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.