Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Rozhodněte, kdo vyhraje kuchařku Osm chutí Asie

Jídlo

  7:00
Do redakce dorazily desítky tipů, ke komu by měly kuchařky Osm chutí Asie zamířit. Výběr jsme zúžili na několik nejzábavnějších a nejoriginálnějších důvodů a zbytek necháváme na čtenářích. Hlasujte pro důvod, který vám připadá nejlepší a rozhodněte tak o tom, ke komu kuchařky poputují.

Osm chutí Asie foto: Osm chutí Asie

  1. Myslím ,že asijská kuchyně je směsicí vůní,fantazie,různorodosti, která v nás vyvolává chuť cestovat, něco nového poznávat, měnit svůj stereotyp no prostě není to naše usedlé knedlo, zelo, vepřo.
  2. Pro mě je asijská kuchyně lehká, voňavá a zdravá, proto se mi líbí a proto používám její hlavní suroviny i do českých jídel, není lepší nebo horší než česká kuchyně, ale spojuje pro mě zdravé a lehké suroviny po kterých se necítím jako slonice, když je sním.
  3. Večer chutná, ráno pomáhá.
  4. Na asijské kuchyni miluju kombinace chutí, které postupně přichází, rozpíjejí se a odchází. Miluju vůni a barvy koření, které našinec zná jen z pohádek Tisíce a jedné noci. Miluju téměř umělecký zážitek z jídla, které by se dalo od hodiny vystavovat v předních galeriích.
  5. Každá kuchyně má svoje, ale asijská nabízí takové množství chutí, barev a neuvěřitelných kombinací, že ji jde obdivovat a zkoušet celý život a člověk stejně nebude mít dost. I velice jednoduché a rychlé variace můžou být chutné, zdravé a zajímavé.
  6. Asijská kuchyně ze mě dělá Asiatku, přestože jsem Češka jako poleno.
  7. Asijskou kuchyni miluju, protože jí většinou vaří někdo jiný než já. Zda je asijská kuchyně lepší nežli česká si netroufám tvrdit, rozhodně je hodně pestrá, ovšem i to záleží na kuchaři. Kterákoli kuchyně může být nudná a kterákoli zábavná, záleží vždy na provedení a vztahu k dané kuchyni.
  8. Jako amatérský kuchař rád poznávám nové zkušenosti a rady jak zpestřit svou kuchyni, a jelikož miluju exotická jídla, hledám výzvu, která pokoří mé chuťové pohárky a věřím, že tato kuchařka má naději.
  9. Asijská kuchyně je výborná na zhubnutí - všechna jídla jíst jen hůlkami, to dá fušku a ještě toho člověk moc nesní. A pak, je všechno tak kořeněné, že musí zapíjet  a zapíjet - tím jednak dodržuje pitný režim a jednak má zaplněný žaludek vodou.
  10. Je smyslná, sexy a nikdy přesně nevíš co jíš.

Anketa

Který důvod se vám líbí nejvíce?

Důvod č. 1 12
Důvod č. 2 51
Důvod č. 3 61
Důvod č. 4 15
Důvod č. 5 16
Důvod č. 6 58
Důvod č. 7 5
Důvod č. 8 68
Důvod č. 9 13
Důvod č. 10 34

Autor:
Témata: kuchyně, Asie, jídlo
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.