Panský dvůr se po rozsáhlé rekonstrukci stal stěžejní částí velkého turistického centra Eden, které bude oficiálně otevřeno 21. března.
„Uzené nabízejí čtyři regionální výrobci a každý z nich má řadu druhů,“ uvedl Pavel Pichler z centra Eden. Dodal, že v poledne se také uskutečnila soutěž v pojídání kila bramborových knedlíků plněných uzeným. Vítěz tuto porci zdolal přibližně za 75 vteřin. „Návštěvníci při ochutnávání uzeného hlasují a rozhodují o tom, které se podle nich stane nejlepší,“ řekl Pichler.
Slavnosti brambor zůstanou
Slavnosti moravského uzeného pořádají v Bystřici poprvé. Nové turistické centrum Eden vybudované za 150 milionů korun zahájí provoz 21. března. Návštěvníky bude provádět od minulosti do budoucnosti. Kromě panského dvora obsahuje repliku horácké vesnice z konce 19. století a moderní ekopavilon. Projekt uskutečňuje město s podporou unie. V první letošní sezoně počítá s návštěvností více než 20 tisíc lidí. Gastronomické akce budou součástí programu pro turisty. Zůstanou i zářijové Slavnosti brambor, které farma Eden pořádala už dvakrát. Navštívilo je vždy kolem 2000 lidí.