„Miluju hřbitovy a chystám se vydat se po stopách Nany podle románu Emila Zoly. Umím ocenit i dobré víno a to máme na Moravě. Ráda jezdím do Mikulova, Valtic a okolí,“ říká herečka.
Restaurace v okolí Prahy? Dejte si králíka na smetaně V polích, radí Klepl |
„Nikdy nezapomenu na Eat Art Gallery v Mikulově. To jsem objevila náhodou, majitelka žije napůl ve Vídni a sama je i šéfkuchařem. Otevřeno je jen několik dní v týdnu, protože majitelka cestuje mezi Mikulovem a Vídní. A zanechalo to na mně opravdu dojem. Úžasný francouzský sýry. Nakládaný camembert, lahoda. A úžasné jehněčí,“ doporučuje Bittnerová.
A dále vychvaluje: „Nejlepší cuketové karbanátky, co jsem kdy jedla, jsem objevila v restauraci Sojka a spol. a úžasné jídlo mají také v Hospůdce pod zámkem, tam se v podvečer nejlépe vychutná sklenka vína a místo vybízí k příjemné, romantické večeři.“
Miluše BittnerováNarodila se v Jičíně, ale základní školu a gymnázium naštěvovala v Hořicích v Podkrkonoší. Od roku 1992 působila v poloprofesionálním divadle Jesličky v Hradci Králové. V roce 1996 složila zkoušky na pražskou DAMU, obor herectví na katedře alternativního divadla. Vedoucím jejího ročníku byl režisér Ivan Rajmont. Studia na DAMU zakončila v roce 2002 magisterskou zkouškou. Účinkovala ve školních představeních v Divadle Disk. Už za studií spolupracovala například s režisérem Michalem Dočekalem v Divadle Komedie, nebo v Národním divadle na hře Bloudění pod vedením režiséra J. A. Pitínského. Profesní zkušenosti sbírala také při moderování ranní show na Rádiu Limonádový Joe. V současnosti se také věnuje charitě (Za oponou). |