Lidovky.cz

Jak na pstruha s citronovou omáčkou, poradí šéfkuchař

Jídlo

  7:53
Jak si doma připravit chutného pstruha? Především musíte mít dobrý recept. Zkuste rybu s citronovou omáčkou. Jak na to? Poradí vám šéfkuchař David kalina z restaurace Mincovna.

Pstruh s citronovou omáčkou foto: MINCOVNA

Pstruh s citronovou omáčkou

Omáčka:

  • 2 ks šalotky
  • 2 cm zázvoru
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 3 dcl vývaru (drůbežího)
  • 20 g másla
  • 0,5 dcl smetany
  • šťáva z citronu
  • šťáva z pomeranče
  • sůl
  • bílý pepř

Šalotku nakrájíme na drobno, zázvor nastrouháme na jemném struhadle, zalijeme bílým vínem, drůbežím vývarem a pozvolna redukujeme na třetinu svého objemu a přecedíme, poté přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, podle chuti dosolíme, na závěr zjemníme smetanou a studeným máslem.

Příloha:

  • 150 g květáku
  • 50 g cukrových hráškových lusků
  • 150 g karotky
  • 100 g ředkvičky
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 100 g fenyklu
  • 30 g másla
  • sůl
  • cukr

Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky a krátce spaříme v osolené a oslazené horké vodě, necháme okapat, osolíme, a lehce orestujeme na másle.

Pstruh:

  • 800 g (8 ks) filetů pstruha
  • máslo
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Filet pstruha očistíme, zbavíme pinzetou kostí, osolíme, opepříme a opečeme na másle se snítkou čerstvého tymiánu.

Pstruh s citronovou omáčkou
Autor:
Témata: Pstruh, máslo, omáčka
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.