Lidovky.cz

Vyhlášená thajská klasika. Jak na nudle Phad Thai Kai?

Jídlo

  6:15
Bylinky, zelenina a hlavně oříšky. Thajské rýžové nudle s kuřecím masem se na první pohled mohou jevit jako složitý pokrm, jakmile jej ale jednou vyzkoušíte, zjistíte,že tomu tak není. Nechte se inspirovat.

Phad Thai Kai foto: NOI

Phad Thai Kai – rýžové nudle s kuřecím masem

  • Rýžové nudle (3 mm, namočit na 7 minut do vařící vody a proplachovat ve studené vodě, scedit)
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 120 g kuřecích prsou
  • pórek
  • mrkev
  • sojové výhonky
  • 1 dcl oleje na restování
  • osmažené asijské tofu
  • sušené chilli
  • rybí omáčka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • tamarin omáčka
  • světlá sojová omáčka (není nutno)
  • limetová šťáva
  • koriandr (nať)
  • sekané oříšky

Pórek, mrkev, šalotku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek najemno. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme vejce. Přidáme nudličky cibule, česnek, orestujeme a pak vložíme nudličky kuřecího masa. Opět orestujeme. Přidáme nudle, mrkev, sojové výhonky, pórek a tofu, zalijeme Tamarin omáčkou a rybí omáčkou a dobře promícháme. Dochutíme cukrem, případně světlou sojovou omáčkou. Nakonec přidáme chilli papričky. Na talíři posypeme sekanými oříšky, koriandrem a zakápneme šťávou z limetky nebo citronu.

Recept poskytla pražská restaurace Noi.

Autor:
Témata: nudle
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.