Lidovky.cz

Nepečené cukroví. Vyzkoušejte letos ricottové kuličky s kokosem

Jídlo

  7:41
Obalené v kokosu, mletých oříšcích nebo kakau. Kuličky z riccoty mají tu výhodu, že máte hned několik možností, jak je připravit. Nechte se inspirovat.

Ricottové kuličky foto: Martina Schmidtová

Ricottové kuličky

  • 250 g ricotty
  • 100 g kokosek (nebo jiné sušenky)
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g nizozemského kakaa
  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g kokosu na obalování

Všechny ingredience si dejte do food processoru (máslo musí být změklé, a kokosky můžete nadrtit předem, ale nemusíte). Food processor si zapněte na funkci „pulzování“. Párkrát stisknete, dokud se směs nespojí, a pak už zapněte stupeň jedna nebo dva, a nechejte dobře promíchat.

Ricottové kuličky
Ricottové kuličky

Pokud budete dělat kuličky ručně, kokosky nejdříve rozdrťte na prášek, máslo utřete s cukrem a postupně přidejte všechny ingredience. Vše společně důkladně ručně promíchejte, abyste získali hladké těsto – děti mohou samozřejmě také. Těsto pak přeložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a dejte minimálně na hodinu do chladu, aby ztuhlo. Poté pomocí lžíce nebo rukama tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu.

Příspěvek pro KitchenAid.cz připravila Martina Schmidtová z blogu tinajedoma.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.